Harvard: Έρευνα για το ταμπόν κάνναβης

Oι ιαματικές ιδιότητες της κάνναβης δείχνουν να μην έχουν τέλος καθώς διαρκώς νέες έρευνες προστίθενται στις ήδη υπάρχουσες που αφορούν στη φαρμακευτική αξιοποίηση του φυτού.

Η Staci Gruber, καθηγήτρια στην ιατρική σχολή του Harvard, πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες έρευνα σχετικά με τα ευεργετικά αποτελέσματα του ταμπόν κάνναβης. Η έρευνα πραγματοποιείται σε δείγμα 400 γυναικών και στόχο της έχει την τεκμηρίωση της παυσίπονης επίδρασης του ταμπόν, αλλά και της ευεργετικής του δράσης στις κράμπες που ταλαιπωρούν αρκετές γυναίκες κατά τη διάρκεια της περιόδου.

Το ταμπόν της αμερικανικής εταιρείας Foria, που είναι περισσότερο ένα υπόθετο το οποίο το σώμα απορροφά λίγο μετά την τοποθέτησή του, κυκλοφορεί ήδη με μεγάλη επιτυχία στην Καλιφόρνια και το Κολοράντο. Η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του φημισμένου Πανεπιστημίου θα προσπαθήσει τώρα να κωδικοποιήσει αλλά και να επιβεβαιώσει τις μαρτυρίες περί του «θαυματουργού ταμπόν», το οποίο έχει κάνει θραύση στις  Πολιτείες όπου πωλείται καθώς, για την ώρα,…

οι μαρτυρίες που το συνοδεύουν είναι πιθανά επηρεασμένες από την ευφορία που επιφέρει η χρήση του, μεταφέροντας τη θεραπευτική δράση σε δεύτερο πλάνο…

«Μα είναι πράγματι τόσο αποτελεσματικό;»

To προϊόν, αν και οι αναγνώστριες και οι αναγνώστες του Cannabis News έχουν εδώ και καιρό ενημερωθεί για την ύπαρξή του, είναι πρακτικά άγνωστο στην Ελλάδα, δε συμβαίνει όμως το ίδιο στην αλλοδαπή όπου Μέσα ενημέρωσης όπως ο Independent καταγράφουν τις ευεργετικές ιδιότητές τους στους πόνους της περιόδου, τουλάχιστον για κάποιες από τις κυρίες που το δοκίμασαν.

To marketing μάλιστα του ταμπόν είναι εξαιρετικό (από εκεί και η κεντρική φωτογραφία αυτού του άρθρου) καθώς συνοδεύεται από αναφορές επώνυμων κυριών όπως η Lisa Rough η οποία περιγράφει με εμβληματικό τρόπο τα αποτελέσματα της εισαγωγής του ταμπόν που περιέχει 60mg THC στο «δοχείο του μελιού της» όπως η ίδια το αποκαλεί:

«Ξάπλωσα» λέει «πίσω και εισήγαγα τη μικρή λευκή τορπίλη, ανυψώνοντας τους γοφούς μου με ένα μαξιλάρι για πλήρη επίδραση, όπως συνιστάται.

Ζεστά, χρυσά κύματα απλώνονταν από τον κόλπο μου σε όλο μου το σώμα. Ήταν σα να είχε διαλυθεί η βουβωνική μου χώρα και να έτρεχε σε κάποιο γαλαξία μακριά, μακριά…

Η ανακούφιση ήταν φανερή και έντονη. Το μόνο μειονέκτημα ήταν ότι το συναίσθημα ήταν, βραχύβιο».

Περισσότερες πληροφορίες μπορούν οι ομιλούντες την αγγλική να αντλήσουν από το κάτωθι βίντεο:

Πηγές / Διαβάστε Περισσότερα:

International High Life: 400 Women To Wear Cannabis Infused Tampons In Harvard Study

Businessinsider: ‘Women have been saying it works for 10,000 years’