Harvard: Κλινικές έρευνες με κάνναβη αξίας 3 εκατομμυρίων δολαρίων

Καθώς η κάνναβη αποτελεί ένα από τα πλέον δημοφιλή αντικείμενα της σύγχρονης επιστημονικής έρευνας, το εμβληματικό πανεπιστήμιο του Harvard ανακοίνωσε πρόσφατα τη συνεργασία του με την εταιρεία παραγωγής του φυτού Atlas Growers and Biotechnlogies, που θα παρέχει στο Πανεπιστήμιο τα αναγκαία για τις κλινικές του έρευνες.

Οι έρευνες θα επικεντρωθούν στις επιπτώσεις χορήγησης συστατικών της κάνναβης για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων παθήσεων και τα αποτελέσματά τους προγραμματίζεται να εμπλουτίσουν τις γνώσεις της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας, ενώ βάσει της συμφωνίας η εταιρεία δε θα μπορεί να διαφημίσει τις ιατρικές εφαρμογές των ποικιλιών κάνναβης που θα προσφέρει για την έρευνα μέχρι τα αποτελέσματα των ερευνών αυτών να επισημοποιηθούν και να επιβεβαιωθούν.

«Χρειαζόμαστε πολλά χρόνια μέχρι να ολοκληρωθούν οι σχετικές κλινικές έρευνες και θα χρειαστούν πολλά χρήματα για αυτές» δηλώνει στο Καναδικό CBC ο διευθυντής της εταιρείας κ. Sheldon Croome, «αλλά το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για την ώρα είναι να ενισχύσουμε και να προωθήσουμε έρευνες που θα αποδείξουν την αποτελεσματικότητα του φυτού σε μια σειρά θεραπειών, και αυτό ακριβώς κάνουμε».

Το Harvard που πρωτοστατεί στις έρευνες σχετικά με τις ιαματικές ιδιότητες του φυτού συνεργάζεται με τέσσερις ακόμη εταιρείες παραγωγής κάνναβης διεξάγοντας έρευνες που αφορούν στη χρήση της σε ασθενείς με καρκίνο, καθώς και τη χρήση της ως εναλλακτικό φάρμακο των οπιοειδών.
.
Σύμφωνα μάλιστα με τα λεγόμενα του Dr. Wil Ngwa, του διευθυντή της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου «αναμένεται να αυξηθεί ιδιαίτερα η συμμετοχή εταιρειών καλλιέργειας και παραγωγής του φυτού σε πανεπιστημιακά προγράμματα που θα εμπλουτίσουν και θα προωθήσουν την έρευνα σχετικά με την ιατρική αξιοποίηση της κάνναβης».

Δεν μπορούμε να χρησιμοποιούμε την κάνναβη στα τυφλά, έχουμε ανάγκη τις έρευνες που θα μας οδηγήσουν στη χρήση των ορθών ποικιλιών και τη σωστή δοσολογία για την κάθε ασθένεια…

…συμπληρώνει ο Dr Ngwa.

Οι κλινικές έρευνες με τις ποικιλίες της εταιρείας Atlas προγραμματίζεται να ξεκινήσουν μέσα στο 2019 και να διαρκέσουν τρία χρόνια, ενώ η εταιρεία θα παράσχει στο πανεπιστήμιο κάνναβη αξίας 3 εκατομμυρίων δολαρίων ώστε αυτά να ολοκληρωθούν.

Διαβάστε επίσης:

Έρευνα του Χάρβαρντ: H κάνναβη συνδέεται με την αυξημένη παραγωγή σπέρματος

Harvard: Έρευνα για το ταμπόν κάνναβης