Hippocrates seeds: Γενετική της κάνναβης και ποικιλία Feta Cheese

Kι όμως, υπάρχει ποικιλία που έχει όνομα Feta Cheece, η εταιρεία που τη δημιούργησε φέρει το όνομα Ιπποκράτης και προφανώς είναι ελληνική.

H Hippocrates Seeds δε δραστηριοποιείται ακόμη στη χώρα μας, «περιμένουμε τη δημιουργία του νομικού πλαισίου που θα μας επιτρέψει να καλλιεργήσουμε και να δημιουργήσουμε ποικιλίες στην Ελλάδα προσαρμοσμένες στις κλιματικές συνθήκες της χώρας μας που είναι εξαιρετικές», λένε οι δημιουργοί του Ιπποκράτη. «Για την ώρα διαθέτουμε τους σπόρους μας μέσω της Βαρκελώνης σε όλες τις χώρες που επιτρέπεται η εισαγωγή τους».

Η εταιρεία ξεκίνησε πριν 7 χρόνια και ειδικεύεται στη δημιουργία σπόρων κάνναβης προσαρμοσμένων στο κλίμα της Μεσογείου, σπόρων που προκύπτουν από αυστηρά βιολογική καλλιέργεια.

Πρόκειται για ποικιλίες πλούσιες σε κανναβινοειδή και τερπένια με μεγάλη αντοχή απέναντι στους φυσικούς εχθρούς του φυτού.

«Ξεκινήσαμε», λένε, «με συνεχή ερευνά και πειραματισμούς επάνω σε γνωστές ποικιλίες σπόρων της Ευρώπης και των ΗΠΑ και φτάσαμε σήμερα να έχουμε δημιουργήσει τις πρώτες 5 ποικιλίες φωτοπεριόδου και αυτόματης ανθοφορίας» .

To περίπτερο της Hippocrates Seeds στο Cannafest της Πράγας

Στην Ελλάδα τους γνωρίσαμε τον Μάιο του 2017 οπότε και συμμετείχαν στο Cannabis Protestival της Αθήνας , ενώ τον περασμένο Νοέμβριο παρουσιάστηκαν στην Ευρωπαϊκή κοινότητα συμμετέχοντας στη δεύτερη μεγαλύτερη έκθεση κάνναβης της Ευρώπης, το Cannafest της Πράγας.

Αυτές τις μέρες πειραματίζονται με τη δημιουργία νέων ποικιλιών σπόρων, ανάμεσά τους μιας σειρά με υψηλά ποσοστά cbd, αλλά και με την παραγωγή ελαίου cbd.

Το εάν θα δώσουν και στις νέες ποικιλίες τους ονόματα ελληνικών τυριών ή τοπωνυμίων… άγνωστο.

Αν και θεωρείται δεδομένα ότι μια ποικιλία κάνναβης με όνομα «mousaka» ή «pastitsio», θα έκανε διεθνώς καλή εντύπωση.

Περισσότερες Πληροφορίες θα βρείτε στην Ιστοσελίδα της εταιρείας και τη σελίδα της στο facebook.