«Η ανάγκη για κάνναβη στην Αμερική, είναι μεγαλύτερη από την ανάγκη για παγωτά»

«Eάν οι ΗΠΑ νομιμοποιούσαν την μαριχουάνα και οι πωλήσεις της φορολογούνταν όπως το αλκοόλ και ο καπνός, τι πιθανότερο είναι ότι οι Αμερικανοί θα κατανάλωναν περισσότερα προϊόντα κάνναβης απ’ ότι παγωτά”, αναφέρει σε σχετικό αφιέρωμά του το HighTimes.

Σύμφωνα με τις πρόσφατες έρευνες που αναφέρει το Marijuana Business Factbook 2017, εάν κανείς συνυπολογίσει τις πωλήσεις κάνναβης που αναγκαστικά αυτή τη στιγμή περνούν μέσα από τη μαύρη αγορά, τότε μιλώντας για τον κύκλο εργασιών του φυτού θα καταλήξει στο υψηλότατο νούμερο των 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Συμπληρωματικά το Forbes υποδεικνύει ότι οι νόμιμες πωλήσεις κάνναβης στην Αμερική αυτή τη στιγμή ήδη ξεπέρασαν άλλους “παραδοσιακούς” τομείς ή προϊόντα όπως τα εισιτήρια του κινηματογράφου και τα σνακ σαν τα Doritos και τα Cheetos .

Καθώς οι εργαζόμενοι σε επαγγέλματα που σχετίζονται με τη νόμιμη κάνναβη ξεπερνούν αυτή τη στιγμή τις 230 χιλιάδες στην Αμερική, ο αριθμός τους είναι ήδη μεγαλύτερος από εκείνον των αρτοποιών ή των οδοντιάτρων που εργάζονται στη χώρα.

Άρα δε δείχνει και τόσο αστεία τελικά η προσέγγιση των High Times που μιλούν για μεγαλύτερη ανάγκη για κάνναβη απ’ ότι για παγωτό στο Αμερικανικό έθνος.