Η απάντηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης στην ερώτηση για τις συλλήψεις της χυλοπίτας

Με την απάντηση και αυτού του Υπουργείου δείχνει να κλείνει ο κύκλος των σχετικών απαντήσεων, ενώ εντύπωση προκαλεί η αναφορά του Υπουργού στην επάρκεια των εισαγγελικών Αρχών καθώς σύμφωνα με τους συλληφθέντες (ανθρώπους, μιας και οι χυλοπίτες δεν έχουν δυνατότητα εκφοράς λόγου) οι Εισαγγελείς που τους «υποδέχτηκαν» αντιμετώπιζαν τα προϊόντα κλωστικής κάνναβης ως ναρκωτικές ουσίες.

«Στον βαθμό που στον όρο «διωκτικές αρχές» συμπεριλαμβάνονται και οι εισαγγελικές, σας αναφέρουμε ότι ως προς τους εισαγγελείς υφίσταται διαρκής υποχρέωση γνώσης του νόμου, το δε υψηλό επίπεδο ενημέρωσής τους για τις νομοθετικές εξελίξεις είναι διαχρονικά αποδεδειγμένο», αναφέρει χαρακτηριστικά στην απάντησή του ο Υπουργός κ. Κοντονής.

Μπορείτε να δείτε και να μεταφορτώσετε σε αρχείο pdf τη σχετική απάντηση πατώντας εδώ.

Υπενθυμίζουμε ότι οι 48 ερωτώντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έλαβαν ήδη τις απαντήσεις των Υπουργείων Υγείας Ναυτιλίας και Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με το θέμα των συλλήψεων παραγωγών και εμπόρων κλωστικής κάνναβης στη χώρα μας.

Ως γνωστόν, η υπόθεση που έμελλε να μείνει στην ιστορία ως «η σύλληψη της χυλοπίτας», αφορά στη σύλληψη του Σεραφείμ Κανδύλα στα Χανιά  πριν έναν περίπου μήνα και μια ανάλογη στην Καλαμάτα, αλλά και «παρενοχλήσεις» εμπόρων και παραγωγών κλωστικής κάνναβης από τις Αρχές λόγω «διαφήμισης ναρκωτικών ουσιών» μιας και στα καταστήματά τους είχαν το σήμα της κάνναβης.

Η υπόθεση η οποία πέραν των όσων άλλων εξέθεσε και τη χώρα μιας και αποτελεί σαφή παράβαση κάθε έννοιας λογικής και δικαίου, Ευρωπαϊκού και μη, βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, και το επίκαιρο ερώτημα των βουλευτών της συμπολίτευσης λογικά θα όφειλε σαφών απαντήσεων.

Όμως, αν εξαιρέσουμε το Υπουργείο Υγείας το οποίο μόνο συμβουλευτικό ρόλο θα μπορούσε να έχει σε μια τέτοιου είδους υπόθεση και στην απάντησή του παραπέμπει στα άλλα Υπουργεία, οι απαντήσεις της αστυνομίας και του Λιμενικού κάθε άλλο παρά επαρκείς δείχνουν: Αναφορές νόμων και διατάξεων, γενικών αρχών και θεσμοθετημένων υποχρεώσεων διαβάζουμε. Ωσάν όλα να έγιναν σύννομα και λογικά.

Και οι χυλοπίτες του κ. Κανδύλα παραμένουν φυλακισμένες αναμένοντας την εξέτασή τους από χημεία και συναφείς υπηρεσίες του Κράτους να αποδείξουν εάν αποτελούν ναρκωτικά ή απλές χυλοπίτες…

Οπότε και η χυλόπιτα που τρώνε οι συναρμόδιες υπηρεσίες και τα Υπουργεία που σχετίζονται με το θέμα είναι μεγάλη, μιας και κρατικές υπηρεσίες και Αρχές με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, εκτός των άλλων, δείχνουν να έχουν και άγνοια νόμου.

Διαβάστε σχετικά: