Η Coca Cola επενδύει στην κάνναβη

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είδηση έρχεται σήμερα απ’ την καναδική έκδοση του Bloomberg, αφορά το πασίγνωστο αναψυκτικό και την κάνναβη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εταιρεία Coca-Cola Co βρίσκεται σε συνομιλίες με την παραγωγό κάνναβης Aurora Cannabis Inc για τη δημιουργία ενός αναψυκτικού «που θα περιέχει κάνναβη, με στόχο να απαλύνει τον πόνο και τις κράμπες αλλά και να βοηθά στις φλεγμονές».

«Μαζί με άλλες εταιρείες στη βιομηχανία αφεψημάτων και ποτών παρακολουθούμε στενά την ανάπτυξη της μη ψυχοδραστικής κανναβιδιόλης (CBD) ως συστατικού σε αρκετά αφεψήματα και ποτά παγκοσμίως», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Coca-Cola.

«Μέχρι στιγμής δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις», τόνισε πάντως η εταιρεία προσθέτοντας ότι ¨»δε θα προβεί σε άλλα σχόλια επί εικασιών».

Παράλληλα, η εταιρεία Aurora σε ανακοίνωσή της σημείωσε πως δεν πρόκειται να συζητήσει επιχειρηματικά σχέδια και πρωτοβουλίες που δεν έχουν ακόμα οριστικοποιηθεί, αλλά πρόσθεσε: «Η Aurora έχει εκδηλώσει συγκεκριμένο ενδιαφέρον στο χώρο παραγωγής ποτών και αφεψημάτων με εκχυλίσματα και σκοπεύουμε να μπούμε σε αυτή την αγορά».

Μια συνεργασία ανάμεσα στις δύο αυτές εταιρείες, παρατηρεί το Reuters, θα σηματοδοτούσε την πρώτη είσοδο ενός μεγάλου παραγωγού μη αλκοολούχων ποτών στην αγορά των προϊόντων κάνναβης.

Η είδηση άλλωστε έρχεται σε μια εποχή που όλο και περισσότερες πολιτείες στις ΗΠΑ προχωρούν στην νομιμοποίηση της κάνναβης για ψυχαγωγική χρήση, ενώ η «πλήρης νομιμοποίηση του φυτού» ξεκινάει τον επόμενο μήνα και στον Καναδά, όπου έχει την έδρα της η Aurora.

Πηγή: TVXS / Bloomberg / Reuters