Η κάνναβη συνδέεται με τη μείωση κατανάλωσης αλκοόλ || Nέα έρευνα Καναδικού Πανεπιστημίου

To 43,5% όσων συμμετείχαν στην έρευνα του Πανεπιστημίου της Βικτόρια και χρησιμοποίησαν κάνναβη ως υποκατάστατο του αλκοόλ, μείωσαν τη συχνότητα κατανάλωσης ποτού.

Η έρευνα, σύμφωνα με το You May Say… διεξήχθη σε δείγμα 2.102 ασθενών που είναι καταγεγραμμένοι στις υπηρεσίες του Καναδά ως ασθενείς που χρησιμοποιούν κάνναβη για ιατρικούς σκοπούς.

Από τους ασθενείς που χρησιμοποίησαν αλκοόλ τουλάχιστον 10 φορές τους τελευταίους 12 μήνες πριν ξεκινήσουν να χρησιμοποιούν κάνναβη, το 43,5% δήλωσε ότι η συχνότητα κατανάλωσης αλκοόλ μειώθηκε μετά τη χρήση κάνναβης -και από το μέσο όρο του 10,5 έπεσαν στο 8,0.

Επίσης το 34,1% των συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωσε μείωση της εβδομαδιαίας κατανάλωσης αλκοόλ μετά την έναρξη χρήσης κάνναβης, ενώ το 59% δήλωσε ότι με την κάνναβη δεν παρατήρησε κάποια αλλαγή. Τέλος 7% των συμμετεχόντων δήλωσαν αύξηση της χρήσης αλκοόλ, σύμφωνα και με την ανακοίνωση της συνεργαζόμενης στην έρευνα εταιρείας παραγωγής σκευασμάτων κάνναβης.

Το νέο στοιχείο που προσφέρει η έρευνα αυτή, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπεύθυνος για τη διεξαγωγή της κ. Lucas στο Leaderpost και το The GrowthOp είναι η λεπτομερής ανά ασθενή καταγραφή στοιχείων και δεδομένων.

 “Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής μπορούν να οδηγήσουν σε βελτίωση της ζωής των ασθενών που χρησιμοποιούν ήδη κάνναβη, ενώ μπορεί να προσφέρει και χρήσιμα συμπεράσματα που θα οδηγήσουν σε εν γένει βελτίωση της δημόσιας υγείας και ασφάλειας», αναφέρει η επισκόπηση της έρευνας αυτής.