Η μεγαλύτερη εταιρεία γενοσήμων εισήλθε στην αγορά φαρμακευτικής κάνναβης

Η Teva Pharmaceuticals υπέγραψε συμφωνία με την εταιρεία Canndoc που ειδικεύεται στην ιατρική κάνναβη ώστε να διανέμει τα προϊόντα της σε νοσοκομεία, οργανισμούς υγείας και όλα τα φαρμακεία του Ισραήλ. Τη σχετική είδηση μετέφερε πριν λίγες ημέρες το Forbes το οποίο σημειώνει πως «όπως και να τη μετρήσει κανείς, από το ποσοστό που κατέχει στην αγορά έως τα κέρδη της, η Teva είναι μια από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες του κόσμου και η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής γενοσήμων του κόσμου».

Με την πρόσφατη αυτή συμφωνία, η θυγατρική της Teva εταιρεία SLE (ή Salomon, Levin, Elstein), θα διανέμει τα προϊόντα της Canndoc στο Ισραήλ και θα της παρέχει υποστήριξη στον τομέα των logistics ώστε η να εξαγάγει το προϊόντα της και σε άλλες χώρες στις οποίες ο νόμος επιτρέπει τη χρήση κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς.

Ο διευθύνων σύμβουλος της SLE’s κ. Viad Bossi σχολίασε σχετικά ότι «η συμφωνία δημιουργεί το πεδίο ώστε οι δύο εταιρείες να αποκτήσουν ηγετικό ρόλο στην αγορά της φαρμακευτικής κάνναβης».

Ο αριθμός των δηλωμένων στον FDA, τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων, κλινικών ερευνών που αφορούν στην κάνναβη ανά φαρμακευτική εταιρεία.

Οι 10 φαρμακευτικές εταιρείες με τις περισσότερες κατοχυρωμένες πατέντες που είναι σχετικές με την κάνναβη στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

 

Ποιές είναι οι μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες στον πλανήτη και ποιός ο κύκλος εργασιών τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δέκα αυτές φαρμακευτικές εταιρείες μαζί, έχουν αξία μεγαλύτερη (market cap) από το ακαθάριστο εθνικό προϊόν της Βορείου Κορέας.

Πηγή: Visual Capitalist με στοιχεία από τη CB2 / forbes.