Η πρώτη αίτηση αυτοκαλλιέργειας ιατρικής κάνναβης στην Ελλάδα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΣΘΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΥΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ – ΧΡΗΣΗ ΚΑΝΝΑΒΗΣ

Την 31-07-2017 στα Ιωάννινα συνελήφθη από κλιμάκιο της δίωξης Κοζάνης!

Ο Δημήτριος Μιχαηλίδης, ασθενής με σκλήρυνση κατά πλάκας και ποσοστό αναπηρίας 80% για κατοχή δύο δενδρυλλίων ινδικής κάνναβης.

Έφερε μαζί του μερικά μπισκότα και λίγο βούτυρο, τα οποία δεν γνωρίζουμε εάν κατασχέθηκαν και αυτά από τις διωκτικές αρχές κατά την εκτέλεση της «μέγιστης επιτυχίας». Είχε βέβαια προηγηθεί η σύλληψη του ασθενούς Χρήστου Ριγανά στην Κέρκυρα. Και στις δύο περιπτώσεις οι δικαστικές και εισαγγελικές αρχές ανταποκρίθηκαν ειλικρινώς και παρέδωσαν ελεύθερους τους συμπολίτες μας, υπό τον όρο απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

Τα παραπάνω συμβάντα μαρτυρούν είτε την ανόητη εμμονή στελεχών των διωκτικών αρχών, οι οποίοι συναγωνιζόμενοι αλλήλους στην εγγραφή «επιτυχιών» στα δελτία συμβάντων στερούνται αιδούς, είτε την αντίδραση στις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις και αντιλήψεις σχετικώς με την χρήση της ινδικής κάνναβης ως φαρμάκου και του δικαιώματος των ασθενών για αυτοκαλλιέργεια.

Το βέβαιον είναι ότι τα φορτία από την Αλβανία συνεχίζουν να έρχονται ποτισμένα με τοξικές ουσίες, επομένως ο διωκτικός προσανατολισμός κάποιων πάσχει σοβαρά και τα συμπτώματα χρήσουν άμεσης επέμβασης όσων ενδιαφέρονται ειλικρινώς.

Ως πολίτες και ασθενείς προασπιζόμαστε το δικαίωμα στην ζωή, την υγεία, την αξιοπρέπεια και ελευθερία και δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους αδίκως διωκόμενους.

Καλούμε την εκτελεστική, νομοθετική και δικαστική εξουσία να ανταποκριθούν άμεσα στις σύγχρονες αντιλήψεις και προασπίσουν τα βασικά συνταγματικά δικαιώματά μας.

Η μόνη συνταγματικά ορθή λύση είναι η θεσμοθέτηση του δικαιώματος αυτοκαλλιέργειας για τους ασθενείς, ώστε να παύσει η περιττή παραγωγή δικογραφιών.

Ήδη η πρώτη αίτηση για χορήγηση αδείας έχει κατατεθεί στην εισαγγελία Κερκύρας.

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους πάσχοντες να πράξουν αντίστοιχα υποβάλλοντας αιτήσεις άδειας αυτοκαλλιέργειας και όσους ανοήτους κομπορρημονούν με εγγραφές στα δελτία συμβάντων να ασχοληθούν με το οργανωμένο έγκλημα και να παύσουν να καταστρέφουν το φάρμακό μας υπό τον υποκριτικό μανδύα τήρησης της νομιμότητας.

Η επιλογή του φαρμάκου ανήκει σε εμάς τους πάσχοντες!!!

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Σύρος Κωνσταντίνος του συλλόγου Ασθενείς υπέρ της χρήσης φαρμακευτικής κάνναβης.

Από το Facebook του Κωσταντίνου Σύρου