Η Τσεχία νομιμοποιεί την κάνναβη σε συνεργασία με τη Γερμανία

Η Τσεχική Δημοκρατία βρίσκεται στο δρόμο για τη νομιμοποίηση της κάνναβης για ενήλικες και στοχεύει να συντονιστεί με τη Γερμανία για την ανταλλαγή πληροφοριών και βέλτιστων πρακτικών για τη ρύθμιση της νομικής βιομηχανίας.

Μετά την ανακοίνωση της Γερμανίας για νομιμοποίηση της κάνναβης, η Τσεχική Δημοκρατία μόλις ξεκίνησε το ταξίδι προς τη νομιμοποίηση της κάνναβης, με στόχο να εναρμονίσει τη νομοθεσία της με το Βερολίνο.

Η τσεχική κυβέρνηση συνασπισμού εκπονεί νομοσχέδιο για τη ρύθμιση του κλάδου, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί τον Μάρτιο του 2023, ενώ η πλήρης νομιμοποίηση ενδέχεται να τεθεί σε ισχύ έως τον Ιανουάριο του 2024.

Τον Σεπτέμβριο, η κυβέρνηση ανέθεσε στον επίτροπο ναρκωτικών Jindřich Vobořil να εκπονήσει νόμο για τη νομιμοποίηση της κάνναβης για ενήλικες.

Ο Vobořil ανακοίνωσε ότι Τσέχοι αξιωματούχοι βρίσκονται σε επαφή με τη γερμανική κυβέρνηση για να συντονιστούν και να διαβουλεύονται μεταξύ τους σχετικά με τις προτάσεις τους.

«Είμαστε σε επαφή με τους Γερμανούς συναδέλφους μας και έχουμε επανειλημμένα επιβεβαιώσει ότι θέλουμε να συντονιστούμε με τη διαβούλευση μεταξύ τους για τις προτάσεις μας», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook.

Πηγή: You May Say…