Ιχθυοκαλλιέργεια κάνναβης… || Βίντεο

Aν την καλλιέργεια αυτή δεν την ονομάσει κανείς «ιχθυοκαλλιέργεια κάνναβης», σίγουρα δε θα βρει πιο κυριολεκτική περιγραφή.

Σε μια υπόγεια εγκατάσταση του νότιου Οντάριο που περιβάλλεται από αγροτική γη, η Green Relief διαθέτει μια υπερσύγχρονη υδατοκαλλιέργεια. Εκεί χρησιμοποιεί φιλτραρισμένα απόβλητα ψαριών για τη γονιμοποίηση φυτών κάνναβης, η οποία κάνναβη με τη σειρά της καθαρίζει το νερό των ψαριών.

Η εταιρεία δηλώνει ότι είναι η μοναδική στον κόσμο που έχει άδεια να καλλιεργήσει ιατρική κάνναβη με αυτό τον τρόπο. Πρόκειται για μια διαδικασία χωρίς φυτοφάρμακα που χρειάστηκε δυόμιση χρόνια για να τελειοποιηθεί.

Τα μόνα σημάδια της λειτουργίας της ιδιόμορφης αυτής καλλιεργητικής φάρμας που είναι χτισμένη σε ένα λόφο έξω από το Οντάριο και περιστοιχίζεται από χώμα και γρασίδι, είναι τα μηχανήματα εξαερισμού που προεξέχουν από το έδαφος.  Όμως αν και πρακτικά αόρατη για τον μη παρατηρητικό επισκέπτη της περιοχής «αυτή είναι η γεωργία του μέλλοντος» δηλώνει στο Global News Canada και το Reuters,  ο Warren Bravo, πρώην εργολάβος που ίδρυσε την εταιρεία μαζί με τον φίλο Steve LeBlanc το 2013.

Το υπάρχων σύστημα της Green Relief μπορεί να παράξει ετησίως 6.000 ψάρια του είδους κιχλίδες που μοιάζουν με τις πέρκες και 4.500 φυτά κάνναβης χρησιμοποιώντας 90% λιγότερο νερό από τη συμβατική γεωργία.

Κάθε πέντε εβδομάδες, η Green Relief καθαρίζει μία από τις 16 δεξαμενές ψαριών της, δωρίζοντας περίπου 300 ψάρια σε μια κουζίνα αστέγων της περιοχής.

Η εταιρεία στην οποία έχουν μέχρι σήμερα επενδυθεί 13,7 εκατομμύρια δολάρια Αμερικής δηλώνει τώρα έτοιμη να αυξήσει μέσω χρηματιστηρίου την επένδυσή της κατά 45,9 ακόμη εκατομμύρια.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό των υπευθύνων, η έδρα της εταιρείας στο Τορόντο μαζί με τις συνεργαζόμενες μονάδες της στο Thunder Bay, το Ontario και το Halifax της Νέας Σκωτίας θα ανεβάσει την παραγωγή σε 20.000 κιλά κάνναβης ετησίως.

Πηγές / Διαβάστε Περισσότερα:

Global News Canada / Green Cultured Co / Reuters