ΗΠΑ: 150 χιλ. θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης δημιούργησε η κάνναβη

Σε μια μόνο χρονιά η βιομηχανία της κάνναβης δημιούργησε στην Αμερική 26 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης, ανεβάζοντας το συνολικό νούμερο της απασχόλησης που προσφέρει ο τομέας στις 150 χιλιάδες.

Τη μερίδα του λέοντος καταλαμβάνει η Καλιφόρνια με 47.711 θέσεις εργασίας, ενώ ακολουθούν το Κολοράντο με 26.891 και η Ουάσινγκτον με 26.556 θέσεις.

Η καταμέτρηση έγινε από το Leafly μέσω της ανάπτυξης ενός δικού του μαθηματικού τύπου υπολογισμού μιας και η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση της Αμερικής δεν επιτρέπει τη χρησιμοποίηση της επίσημης μεθόδου NAICS codes για την καταμέτρηση των θέσεων εργασίας του συγκεκριμένου τομέα της οικονομίας.

149.304 θέσεις εργασίας καταγράφηκαν έτσι από το Leafly με αυτή τη μέθοδο που μπορεί να μην είναι απολύτως ακριβής, η μεθοδολογία της όμως είναι αρκετά σοβαρή. Μετά την αρχική καταμέτρηση έγινε αντιστοίχιση των συνολικών ωρών απασχόλησης των εργαζομένων μερικής απαχόλησης σε θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης κι έτσι προέκυψε το παραπάνω νούμερο.

Πρόκειται για εργασίες αγροτών, καλλιεργητών, μεταποιητών, νομικών συμβούλων, εμπόρων χονδρικής και λιανικής, μεσιτών, εργαζομένων στη φαρμακοβιομηχανία, ασφαλιστών, μεσιτών πωλήσεων και ενοικιάσεων γης που σχετίζονται με τη βιομηχανία κ.α.

Η δε αύξηση των θέσεων εργασίας σε σχέση με πέρυσι είναι της τάξης του 22%.

Πηγές / Διαβάστε Περισσότερα:

Cannabis News: Καλιφόρνια: εν αναμονή 5 εκατομμυρίων δολαρίων από την αγορά της κάνναβης

Cannabis News: Αμερικανική Ιατρική Ένωση: Η κάνναβη μείωσε κατά 33% τους θανάτους από τα «σκληρά ναρκωτικά» 

MJ News: Report: Legal Cannabis Industry Responsible For 150,000 Full Time Jobs

Leafly: Cannabis Jobs Count: Legal Marijuana Supports 149,304 Americans