ΗΠΑ: Αύξηση 44% της απασχόλησης στη βιομηχανία της κάνναβης το 2018

Σύμφωνα με την έκθεση που πραγματοποίησαν το Leafly και το Whitney Economics, η βιομηχανία της κάνναβης στις ΗΠΑ πρόσθεσε περισσότερες από 64.000 θέσεις εργασίας το 2018, σημειώνοντας ρεκόρ στην αύξηση του ποσοστού απασχόλησης στον συγκεκριμένο τομέα κατά 44%.

Η ανάπτυξη του περασμένου έτους ήταν περισσότερο από διπλάσια από εκείνην που είχε ο κλάδος το 2017, οπότε και σημειώθηκε αύξηση κατά 21% στις θέσεις εργασίας που αφορούν στην κάνναβη.

Αριστερά, η πρόβλεψη ανάπτυξης της απασχόλησης μεταξύ 2017 και 2020. Και δεξιά η προβλεπόμενη ανάπτυξη της απασχόλησης ανά τομέα του κλάδου έως το 2026: Από 96 έως 105% για τον τομέα των κατασκευών, και 47% για τον τομέα της κατ’ οίκον ιατρικής φροντίδας.

Η οικονομία των ΗΠΑ, σύμφωνα με τις ομοσπονδιακές στατιστικές που αρνούνται να καταμετρήσουν όσα συμβαίνουν στη βιομηχανία της κάνναβης, δημιούργησε συνολικά 2,7 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας το 2018.

Η έκθεση ανέλυσε τα στοιχεία για την απασχόληση στον τομέα της κάνναβης από διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένων των δεδομένων των κρατικών υπηρεσιών, αλλά και της καταμέτρησης των δεδομένων που συνέλεξε ο ίδιος ο κλάδος.

Η ανάπτυξη του τομέα είναι αξιοσημείωτη σε σύγκριση με την πρόσφατη μείωση της ανάπτυξης για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ στο σύνολό της.

Τα κέρδη του κράτους από τους φόρους της νόμιμης βιομηχανίας του φυτού που αφορά στην «ενήλικη» ευφορική χρήση του ανά Πολιτεία.

Σύμφωνα με την έκθεση «εν μέσω της συζήτησης που διεξάγεται γύρω από τις νέες θέσεις εργασίας στην Αμερική, η νόμιμη βιομηχανία της κάνναβης παραμένει μια ουσιαστική και μη αναγνωρισμένη κινητήρια δύναμη της απασχόλησης. Το 2019, η βιομηχανία κάνναβης της Αμερικής δημιούργησε μια από τις μεγαλύτερες ιστορίες οικονομικής επιτυχίας. Η επιτυχία αυτή αξίζει να αναγνωριστεί και να γιορταστεί.»

Ο συνολικός αριθμός των θέσεων εργασίας της κάνναβης που αναφέρεται στην έκθεση ήταν 211.000. Ενώ το σύνολο ανέρχεται σε 296.000 θέσεις εργασίας εάν συμπεριληφθούν και οι θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν βοηθητικά ή δορυφορικά σε σχέση με τις κεντρικές δραστηριότητες του κλάδου.

Η αναλυτική καταγραφή των νέων θέσεων εργασίας του 2018 ανά Πολιτεία.

 

Πηγές / Διαβάστε Περισσότερα:

Ολόκληρη η έρευνα tvn το Leafly και Whitney Economics (αρχείο pdf) εδώ

Ganjapreneur: Cannabis Industry Employment Grew 44% in 2018 and Is Only Getting Started