ΗΠΑ, Φλόριδα: Η κάνναβη δημιούργησε 9.000 νέες θέσεις εργασίας το 2018

H αμερικανική πολιτεία της οποίας ο πληθυσμός είναι περίπου διπλάσιος από  αυτόν της Ελλάδας και στην οποία η ευφορική χρήση κάνναβης είναι νόμιμη, απέκτησε το 2018, εννέα χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης χάρη στην κάνναβη.

10.538 πολίτες εργάζονταν τον Ιανουάριο του 2019 στα 104 dispensaries, τα εξουσιοδοτημένα καταστήματα πώλησης κάνναβης, της Φλόριδα.

Παρόλο που η χρήση κάνναβης υπό κάποια μορφή είναι νόμιμη σε μόλις τα δύο τρίτα των Πολιτειών της Αμερικής, η αναπτυσσόμενη βιομηχανία του φυτού δημιουργεί μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές εργασίας στη χώρα. Σύμφωνα με την καταγραφή του Leafly,

η κάνναβη απασχολεί άμεσα περισσότερους από 211.000 εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης στις Η.Π.Α.

Εάν μάλιστα προσθέσουμε και τις «έμμεσες θέσεις εργασίας» που δημιουργεί η αγορά της κάνναβης, ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης που εξαρτώνται από τη νόμιμη βιομηχανία κάνναβης ακουμπά τις 300.000.

Η βιομηχανία πρόσθεσε πάνω από 64.000 θέσεις νέες εργασίας πέρυσι γνωρίζοντας αύξηση κατά 44% και αναμένεται να δημιουργήσει άλλες 20.000 θέσεις απασχόλησης φέτος μόνο στην Καλιφόρνια και τη Φλώριδα.

Oι αποδοχές των εργαζομένων στον κλάδο της κάνναβης

Το περιοδικό  Marijuanna Bussiness Daily δημοσίευσε πρόσφατα μια έρευνά του στην οποία καταγράφεται το ύψος των αποδοχών των εργαζόμενων στον κλάδο της κάνναβης στην Αμερική.

Στις ΗΠΑ, ο κλάδος της νόμιμης κάνναβης έχει κύκλο εργασιών δισεκατομμυρίων δολαρίων και αποφέρει στο κράτος  εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια μέσω των φορολογικών εσόδων.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι μέσοι μισθοί είναι εξίσου καλοί ή και καλύτεροι από τους μισθούς σε αντίστοιχες θέσεις σε άλλους, πιο παραδοσιακούς οικονομικούς κλάδους.

Οι ερευνητές μελέτησαν στοιχεία σχετικά με τους μισθούς από έναν αριθμό ιστοσελίδων με αγγελίες για εργασία καθώς και στοιχεία εταιρειών εύρεσης εργασίας και εταιρειών του τομέα της κάνναβης που δημοσιεύουν στοιχεία των αμοιβών που προσφέρουν.  Και έφτασαν σε μια σειρά διαπιστώσεων:

Οι μισθοί στον κλάδο της κάνναβης αυξήθηκαν περισσότερο από 16% μέσα σε ένα χρόνο (Αύγουστος 2017 εως Αύγουστος 2018). Και αυτό προσέλκυσε με  τη σειρά του ανθρώπους με υψηλό μορφωτικό επίπεδο, τάση η οποία ίσως συνεχίσει να τροφοδοτεί την άνοδο των μισθών.