ΗΠΑ: Η Amazon υποστηρίζει το νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση της κάνναβης

Η προσπάθεια νομιμοποίησης της κάνναβης σε ομοσπονδιακό επίπεδο στις ΗΠΑ κέρδισε έναν νέο ισχυρό σύμμαχο: τον πολυεθνικό γίγαντα Amazon. Όπως αναφέρει το You May Say… η εταιρεία ανακοίνωσε στις 31 Μαΐου ότι η ομάδα δημόσιας πολιτικής της υποστηρίζει το νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση της κάνναβης που επανήλθε στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ στα τέλη του περασμένου μήνα. Η Amazon ανακοίνωσε επίσης ότι άλλαξε την πολιτική της για τα τεστ ναρκωτικών, επισημαίνοντας ότι δεν θα αποκλείει πλέον υπαλλήλους λόγω χρήσης κάνναβης.

Σε ένα blog post που δημοσιεύτηκε στις 1 Ιουνίου, ο Dave Clark, επικεφαλής του τμήματος παγκόσμιων καταναλωτών της Amazon, αναφέρθηκε στο πώς η εταιρεία έχει εξελίξει τη αντίληψή της σχετικά με την κάνναβη, καθώς 17 κράτη έχουν νομιμοποιήσει τη χρήση της από ενήλικες, ενώ πάνω από 30 πολιτείες επιτρέπουν κάποια μορφή ιατρικής μαριχουάνας:

«Στο παρελθόν, κι εμείς όπως πολλοί εργοδότες, αποκλείσαμε άτομα από το να εργάζονται στην Amazon εάν είχαν θετικό αποτέλεσμα στο τεστ ναρκωτικών για χρήση κάνναβηςε. Ωστόσο, δεδομένου ότι οι κρατικοί νόμοι αλλάζουν στις ΗΠΑ, έχουμε αλλάξει γραμμή πλεύσης. Δεν θα συμπεριλαμβάνουμε πλέον τηνκάνναβη στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα τεστ ναρκωτικών, θα την αντιμετωπίσουμε όπως τη χρήση αλκοόλ», έγραψε σχετικά ο κ. Clark.

Σύμφωνα με τις σχετικές δηλώσεις, η ομάδα δημόσιας πολιτικής της Amazon θα «υποστηρίξει ενεργά» τον νόμο για την κάνναβη του 2021 που είναι γνωστός ως νόμος MORE.

Το νομοσχέδιο, το οποίο ψήφισε η Βουλή των Αντιπροσώπων πέρυσι, θα νομιμοποιήσει ομοσπονδιακά την κάνναβη, καταργώντας την από τον νόμο περί ελεγχόμενων ουσιών. «Ελπίζουμε ότι κι άλλοι εργοδότες θα μας ακολουθήσουν και ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα ενεργήσουν γρήγορα για να ψηφίσουν αυτόν τον νόμο», έγραψε ο Clark.

Σήμερα, περισσότεροι από το 40% των Αμερικανών ζουν σε μια κατάσταση όπου επιτρέπεται η χρήση κάνναβη από πολίτες άνω των 21 ετών και η νόμιμη βιομηχανία κάνναβης αναμένεται να φτάσει τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσιες πωλήσεις έως το 2030.

Πηγή: forbes.com