ΗΠΑ: Η κάνναβη αντικαθιστά τα φάρμακα στο τελευταίο στάδιο του Aλτσχάιμερ

30 Αμερικανικές Πολιτείες έχουν ήδη προγράμματα θεραπευτικής κάνναβης και σε κάθε μία από αυτές οι όροι και το πρωτόκολλο χρήσης του φαρμάκου διαφέρει.

Αν και είναι ακόμη λίγες οι ιατρικές έρευνες σχετικά με την επίδραση της κάνναβης στο Αλτζχάιμερ, είναι φανερό στους γιατρούς ότι η κάνναβη μπορεί να θεραπεύσει πολλά από τα συμπτώματα της ασθένειας όπως ο πόνος και η ανησυχία.

Οι γιατροί που βλέπουν ασθενείς να ταλαιπωρούνται, ενώ μάλιστα πολλοί από αυτούς βρίσκονται κοντά στο τέλος της ζωής τους, δύσκολα διστάζουν να τους χορηγήσουν κάνναβη. “Η ποιότητα της ζωής των ασθενών είναι σημαντικότερη από την αναμονή των αποτελεσμάτων των επίσημων ιατρικών ερευνών” λέει ο γηρίατρος  Dr. Clifford Singer.

Ενώ ο Dr. James Van Kirk διευθυντής του Ιατρικού Κέντρου του Eastern Maine συμπληρώνει ότι η χρήση φαρμάκων κάνναβης διαρκώς αυξάνεται στα νοσοκομεία εκτοπίζοντας σιγά-σιγά τα παλιότερα φάρμακα. «Προσωπικά συνταγογραφώ τα φάρμακα κάνναβης από τη στιγμή που έγιναν νόμιμα, αλλά οι ασθενείς είναι ακόμη διστακτικοί, ιδιαίτερα οι πολύ μεγάλοι σε ηλικία που έχουν ζήσει χρόνια με την προπαγάνδα εναντίον του φυτού», συμπληρώνει.

H κ. Dair Gillespie, 77 ετών, χρησιμοποιεί πλέον κάνναβη για να μειώσει τους πόνους και τις άλλα δυσάρεστα συμπτώματα του Αλτσχάιμερ που την ταλαιπωρεί επί χρόνια. Foto via massroots.

Πηγές / Διαβάστε Περισσότερα:

Massroots: Cannabis Replaces Nearly All Alzheimer’s Medications for Late-stage Patient

Bangordailynews: 77-year-old using cannabis for Alzheimer’s is ‘much less fearful’