ΗΠΑ: Η κάνναβη αντιμετωπίζει με επιτυχία την «επιδημία των οπιοειδών»

Χάπια και αυτοκόλλητα κάνναβης χρησιμοποιούνται πλέον όλο και συχνότερα για να αντιμετωπίσουν με επιτυχία την «επιδημία των οπιoειδών» φαρμάκων που δημιουργούν εξάρτηση στους ασθενείς και μπορεί να τους οδηγήσουν ακόμη και στο θάνατο.

Στις ΗΠA σύμφωνα με τις έρευνες, υπάρχει διαρκώς αυξανόμενη τάση συνταγογράφησης οπιοειδών φαρμάκων σε ασθενείς που προέβησαν σε εγχείριση, πολλές μάλιστα φορές σε εγχείριση όχι ιδιαίτερα βαριά.

Μια εικόνα ιδιαίτερα νοσηρή εμφανίζεται και σε έρευνα του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ, σύμφωνα με την οποία περίπου το 20% των ασθενών που έκαναν εγχείρηση με στόχο την απώλεια βάρους, συνεχίζουν να παίρνουν οπιοειδή ακόμη και 7 χρόνια μετά την εγχείρηση όντας πλέον εξαρτημένοι.

Κι όλα αυτά ενώ οι θάνατοι από υπερβολική δόση οπιοειδών φαρμάκων έχουν αναδειχθεί στην κυρίαρχη αιτία θανάτων που “προήλθαν από ατύχημα” στις ΗΠΑ.

Mόνο στην Αριζόνα την περασμένη χρονιά από την “επιδημία των οπιοειδών” πέθαναν 800 άνθρωποι. Στο Scottsdale της Aριζόνα λοιπόν, άνοιξε τις πύλες της και η κλινική Blue Door Therapeutics η οποία χρησιμοποιεί την κάνναβη ως φάρμακο για τον μετεγχειρητικό πόνο και ταυτόχρονα ως μέθοδο αποφυγής των επικύνδινων και εξαρτησιογόνων οπιοειδών.

Η έναρξη των εργασιών της κλινικής στην οποία επενδύθηκαν 2 εκατομμύρια δολάρια προκάλεσε με τη σειρά της σειρά δημοσιευμάτων στον Αμερικανικό Τύπο όπως το βίντεο παρακάτω με την κυρία που μετά από σειρά εγχειρήσεων στα πόδια κυριολεκτικά «βρήκε την υγειά της» με τα φάρμακα κάνναβης.