ΗΠΑ: Η Οικονομία της Κάνναβης κάνει φυλετικές διακρίσεις

Στην Ουάσινγκτον η πώληση της κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς είναι νόμιμη από το 2014. Θα πρέπει βέβαια κανείς να αποκτήσει τη σχετική άδεια ώστε να μπορέσει να ανοίξει το κατάστημά του που θα ειδικεύεται στο είδος.

Ανάμεσα στις προϋποθέσεις λοιπόν για την απόκτηση της σχετικής άδειας είναι και τον μην έχεις καταδικαστεί στο παρελθόν για αδικήματα σχετικά με διακίνηση ναρκωτικών.

Και εδώ υπεισέρχεται το θέμα των φυλετικών διακρίσεων μεταξύ λευκών και μαύρων μιας και σύμφωνα με τις έρευνες αν και οι λευκοί διαπράττουν περισσότερα εγκλήματα σχετικά με τη διακίνηση ναρκωτικών, οι μαύροι είναι αυτοί που φυλακίζονται συχνότερα.

Το πρόβλημα είναι τόσο έντονο ώστε σε όλη την αμερικανική επικράτεια το ποσοστό των έγχρωμων ιδιοκτητών καταστημάτων πώλησης κάνναβης δεν ξεπερνά το 1% .

Πλήθος άρθρων σχετικών με το θέμα δημοσιεύονται στον αμερικανικό Τύπο (η φωτογραφία αυτού του άρθρου άλλωστε προέρχεται από το σχετικό αφιέρωμα του NBC) και οι Αρχές δείχνουν να κάνουν κάποια πρώτα βήματα καλής θέλησης.

Έτσι η Πολιτεία της Ουάσινγκτον καλωσόρισε πριν λίγες ημέρες  επιφανείς εκπροσώπους της έγχρωμης κοινότητας στις επιτροπές που διαχειρίζονται την έκδοση των σχετικών αδειών σε μια προσπάθεια να αλλάξει την κατάσταση…. ή απλά να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

Κι όλα αυτά ενώ η Αμερική έχει νέο Πρόεδρο που δεν δείχνει και τόσο φιλικός προς τους έγχρωμους, ενώ σύμφωνα και με πρόσφατες έρευνες βρίσκεται στη χειρότερη κατάσταση των τελευταίων της 40 ετών σχετικά με τις φυλετικές διακρίσεις….

.