ΗΠΑ: Περισσότεροι οι χρήστες κάνναβης από τους καπνιστές τσιγάρου

Κάνναβη και όχι τσιγάρo προτιμούν πλέον οι περισσότεροι Αμερικανοί πολίτες, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση τoυ ινστιτούτου «Gallup» που δημοσιεύτηκε απο το ΝΙΗ, τον Εθνικό Οργανισμό Υγείας των ΗΠΑ, όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο CNN.

Mε βάση τα στοιχεία της δημοσκόπησης, το 16% των Αμερικανών παραδέχονται ότι στην παρούσα φάση της ζωής τους, κάνουν χρήση κάνναβης. Την ίδια ώρα, το 48% δηλώνει ότι την έχει δοκιμάσει.

Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί ποτέ από το ινστιτούτου Gallup.

Η δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε στις 16 Αυγούστου, ήταν μέρος μιας μελέτης που εξέτασε τη στάση των πολιτών σχετικά με τα οφέλη της κάνναβης στην κοινωνία.

Η δημοσκόπηση της Gallup κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, η κατανάλωση κάνναβης ήταν ψηλότερη στις ηλικιακές κατηγορίες 18 έως 34 ετών, με το 30% να υποστηρίζει ότι καπνίζει κάνναβη ενώ το 22% ότι καταναλώνει βρώσιμα προϊόντα της

Τα ποσοστά κατανάλωσης κάνναβης είναι σαφώς χαμηλότερα στις ηλικιακές κατηγορίες 35 έως 54 ετών (16%) και 55 ετών και άνω (7%).

Το ινστιτούτο Gallup διεξήγαγε και μία σχετική δημοσκόπηση στις 26 Αυγούστου συγκεντρώνοντας απαντήσεις Aμερικανών σχετικά με την κατανάλωση αλκοόλ, τσιγάρου και κάνναβης.

Μόλις το 11% των ενηλίκων υποστήριξε ότι καπνίζει τσιγάρο με περίπου 3 στους 10 μη καπνιστές να δηλώνουν ότι άρχισαν φέτος το κάπνισμα. Τη δεκαετία του ‘ 50, το 45% των Αμερικανών δήλωναν ότι είναι καπνιστές.

Το 2019, δημοσκόπηση της Gallup έδειχνε ότι, το 83% των ερωτηθέντων θεωρούσε το κάπνισμα «πολύ επιβλαβές» σε σύγκριση με το 14% που απάντησε ότι είναι «κάπως επιβλαβές». Ταυτόχρονα, περισσότεροι από 9 στους 10 ενήλικες συμφώνησαν ότι το κάπνισμα προκαλεί καρκίνο.

Η Gallup πραγματοποίησε τηλεφωνικές συνεντεύξεις σε δείγμα 1.013 ατόμων, 18 ετών και άνω.

Όταν οι εθελοντές κλήθηκαν να απαντήσουν στην ερώτηση ποια επίδραση πιστεύουν ότι είχε στην κοινωνία, το 49% απάντησε θετική, ενώ το 50% υποστήριξε ότι επηρεάζει αρνητικά τον κοινωνικό ιστό.

Πάντως, το 68% των Αμερικανών ενηλίκων θεωρεί ότι η κάνναβη πρέπει να νομιμοποιηθεί.

Πηγή: You May Say…