ΗΠΑ: To 1/3 των ασθενών που χρησιμοποιεί κάνναβη, δεν προϋπήρξε χρήστης του φυτού

Μια εμβληματική έρευνα δημοσιεύτηκε πρόσφατα από την εταιρεία συγκέντρωσης και αξιοποίησης δεδομένων CB2. Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της περισσότεροι από το 1/3 των ασθενών που χρησιμοποιούν  κάνναβη για θεραπευτικούς σκοπούς δεν έχουν χρησιμοποιήσει προηγουμένως το φυτό. Η έρευνα έκανε σύγκριση των σχετικών στοιχείων 1.600 ασθενών από 7 Πολιτείες σε μια περίοδο έξι εβδομάδων.

Αναλυτικότερα το 37,59% των ασθενών που χρησιμοποιούν την κάνναβη ως φάρμακο δεν είχαν προηγουμένως καμία σχέση ή είχαν πολύ μικρή σχέση με τη χρήση του. Ως έχοντες «πολύ μικρή σχέση» καταγράφονται όσοι ή δεν έχουν χρησιμοποιήσει κάνναβη τα τελευταία 3 χρόνια ή χρησιμοποίησαν κάνναβη λιγότερο από 5 φορές για μη θεραπευτικούς σκοπούς.

Οι μη έμπειροι ασθενείς που λαμβάνουν το φυτό ως φάρμακο με ανοικτό πράσινο και οι έμπειροι με σκούρο χρώμα.

Στις 7 Πολιτείες που μελετήθηκαν, μεταξύ των ασθενών, ως καθημερινός χρήστης κάνναβης καταγράφηκε το 46,75%, με καθόλου εμπειρία χρήσης το 22,35% και με μικρή εμπειρία χρήσης το 15,23%.

Το αποτέλεσμα της έρευνας, δήλωσε σχετικά ο υπεύθυνος της έρευνας κ. Dan Thompson… αποδεικνύει ότι…

είναι λανθασμένες οι εκτιμήσεις ότι τα προγράμματα θεραπευτικής κάνναβης είναι μια δικαιολογία των λάτρεων της ευφορικής χρήσης του φυτού ώστε να αποκτήσουν νόμιμη πρόσβαση σε αυτό

Η έρευνα επίσης υποδεικνύει τον λανθασμένο και ελλιπή τρόπο μέσω του οποίου ενημερώνονται οι ασθενείς μέσω διαδυκτίου, αλλά και την ισχυρή πιθανότητα να λάβουν λανθασμένη ενημέρωση από μη ιατρικές πηγές που θα βρουν στο internet.

«Η κάνναβη είναι ένα πολύπλοκο φυτό» επισημαίνει ο κ. Thompson «οι ασθενείς θα πρέπει να είναι επιφυλακτικοί, να αναζητούν επίσημη ιατρική ενημέρωση.

Με σκούρο πράσινο χρώμα οι ασθενείς με μικρή ή καμία εμπειρία χρήσης τους φυτού και με ανοικτό πράσινο «οι έμπειροι χρήστες» του, στις Πολιτείες του Μαίρυλαντ, του Ολλινόις και της Πενσυλβάνια. Στις Πολιτείες αυτές εντοπίστηκαν οι περισσότεροι ασθενείς με τη μικρότερη προηγούμενη εμπειρία της κάνναβης.

Mπορείτε  να διαβάσετε ολόκληρη την έρευνα (αρχείο pdf) πατώντας εδώ.

Πηγή: Global News Wire