Και δεύτερη κλοπή βιομηχανικής κάνναβης

Ούτε ένας μήνας δεν πέρασε από την πρώτη κλοπή βιομηχανικής κάνναβης στην Ελλάδα και είχαμε και το δεύτερο κρούσμα: τα δέντρα βιομηχανικής κάνναβης που είχε φυτέψει ο Αργύρης Μουντζούρης του Kannabis Shop εκλάπησαν την Τρίτη που μας πέρασε από την περιοχή Αγία Μαρίνα Αττικής. Σύμφωνα με όσα γράφει το Kannabishop στο Facebook:

Κλοπή Βιομηχανικής Κάνναβης
(περιοχή Αγ. Μαρίνας Αττικής, ξημερώματα Τρίτης 2/10/18)
Για 3η συνεχόμενη χρονιά το καλοκαίρι μας βρήκε στο χωράφι. Αυτήν την φορά πηγαίναμε για άσπορη ταξιανθία.
Η πρόκληση ήταν μεγάλη. Δουλέψαμε πολύ σκληρά, ξεπερνώντας πολλές φορές τα όρια της αντοχής μας. Και φυσικά συνεχίσαμε να διαβάζουμε πάρα πολύ και να συγκεντρώνουμε πληροφορίες. Όλες οι γνώσεις μας αξιολογήθηκαν εκ νέου, προσαρμόστηκαν στις συνθήκες που είχαμε και στη συνέχεια εφαρμόστηκαν στο συγκεκριμένο χωράφι και την καλλιέργειά μας.

Είχαμε βάλει δύο εγκεκριμένες ποικιλίες βιομηχανικής κάνναβης, μία «κοντή» () και μία «ψηλή». Οι δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε ήταν πολλές.
Τελικά, ένα μέρος του χωραφιού, όπου μεγάλωναν οι «ψηλές κοπελιές», θα μας αποζημίωνε για τους κόπους μας.
Η χαρά και η ικανοποίηση δεν μπορεί να περιγραφεί. Στην Salonika Cannabis EXPO παρουσιάσαμε δείγμα της, το οποίο εκτός από τα επαινετικά σχόλια όσων το είδαν, αξιολογήθηκε και από ξένο εκτιμητή ως υψηλής ποιότητας, άσπορο με κρυστάλλους εξαιρετικής ποιότητας και ποσότητας. Είχαμε «πιάσει» το όνειρο. Είχαμε στο χωράφι μας την πρώτη υψηλής ποιότητας ταξιανθία βιομηχανικής κάνναβης υπαίθριας καλλιέργειας στην Ελλάδα.
Από την Θεσσαλονίκη επιστρέψαμε Δευτέρα βράδυ και την Τρίτη πήγαμε στο χωράφι για να συνεχίσουμε την συγκομιδή.
Γονατίσαμε… Έλλειπε σχεδόν όλο το καλό κομμάτι του χωραφιού. Πάνω από 400 φυτά, τα περισσότερα από αυτά πολλή καλής ποιότητας, είχαν κλαπεί τα ξημερώματα της ίδιας μέρας. Τις «κοντές κοπελιές», οι οποίες κάλυπταν τα 3/4 του χωραφιού, ούτε που τις ακούμπησαν. Ήξεραν πολύ καλά τι έπαιρναν.
Υποχρεωτικά καλέσαμε την Ασφάλεια και την Σήμανση για να καταγράψουν την κλοπή. Γυρίσαμε από το χωράφι το βράδυ, κατάκοποι, απογοητευμένοι και εξοργισμένοι. Τώρα περιμένουμε από την Ασφάλεια την αποδέσμευση του χωραφιού ώστε να μαζέψουμε ότι έμεινε. Με τι καρδιά….

Η απογοήτευση είναι μεγάλη. Η ενέργεια αυτή δεν ήταν απλώς κλοπή αλλά κηλιδώνει έναν χώρο που, μετά από 20 χρόνια αγώνων, τώρα αναπτύσσεται.
Όμως δεν θα το βάλουμε κάτω. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που δεχόμαστε ένα μεγάλο πλήγμα. Ζήσαμε πολλές απογοητεύσεις αλλά και πολλές χαρές. Ανοίξαμε, μαζί με άλλους το δρόμο στο χώρο της κάνναβης, διατηρώντας ανοιχτό με όποιο κόστος το κατάστημα μας και συμμετέχοντας ενεργά στην αλλαγή του νομικού πλαισίου για την κάνναβη στη χώρα. Μαζί με το συνεργατικό σχήμα που συμμετείχαμε, πρωτοπορήσαμε καλλιεργητικά – φυτεύοντας το 2016 τον πρώτο σπόρο βιομηχανικής κάνναβης σε ελληνικό χώμα, αλλά και επιχειρηματικά – εξάγοντας για πρώτη φορά βιομηχανική κάνναβη από την Ελλάδα (σημαντικό μέρος της παραγωγής του 2017) και συμμετέχοντας στη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων ιδίας παραγωγής (όπως το πρώτο ελληνικό ολικό εκχύλισμα με CBD).

Το όραμα μας καθώς και η εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλα αυτά τα χρόνια μάς δίνουν τη δύναμη να συνεχίσουμε. Κοιτάμε μπροστά και συνεχίζουμε να κρατάμε ψηλά την σημαία της κάνναβης, το KANNABISHOP ήταν και θα παραμείνει σημείο αναφοράς για το φυτό αυτό στην Ελλάδα!