Και εγένετο… σόδα κάνναβης

2,3 εκατομμύρια δολάρια άντλησε το ζεύγος της 32χρονης Amy Ludlum και του 29χρονου Peter Bishop ώστε να αναπτύξουν την εταιρεία τους που ονομάζεται California Dreamin και παράγει σόδα κάνναβης σε τέσσερις γεύσεις. Τα κεφάλαια αντλήθηκαν από μια σειρά φιλόδοξων επενδυτών οι οποίοι διείδαν στο προϊόν τη δυνατότητα να αποφέρει άμεσα μεγάλα κέρδη.

Ανάμεσά μάλιστα στους επενδυτές που πίστεψαν στη σόδα κάνναβης βρίσκεται και ο Paul Buchheit, ο δημιουργός του Gmail. Το προϊόν, παρόλα αυτά, δεν διατίθεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μπορεί όμως όποιος έχει βαρυστομαχιάσει να το βρει σε 40 καταστήματα προϊόντων πώλησης κάνναβης ανά την Αμερικανική επικράτεια.

Επί του παρόντος, η σόδα κάνναβης, που κοστίζει 8 δολάρια ανά φιάλη, διατίθεται σε γεύσεις μανταρίνι, γκρέιπφρουτ, ρόδι και μούρο, και περιέχει ένα μείγμα χυμού φρούτων, 10 μιλιγκράμ THC ανά φιάλη και τις απαραίτητες μπουρμπουλήθρες.

Το ζευγάρι των νεαρών επενδυτών Ludlum και Bishop περιγράφει πλέον στα αμερικανικά περιοδικά «την περιπέτειά του» με την άνεση του επιτυχημένου. Όπως λένε «αγωνίστηκαν να ξεπεράσουν πολλά εμπόδια, τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά». Καταρχάς οι γονείς τους δεν ήταν πολύ ενθουσιασμένοι με την επιχειρηματική τους ιδέα, «ειλικρινά, ήταν τρομοκρατημένοι», λέει ο Ludlum. Τους υποστηρίζουν όμως πλέον με ζέση.

Η αρχική φάση των δοκιμών του προϊόντος υπήρξε όπως λένε καταστροφική, καθώς πειραματίστηκαν με τη γεύση του γκρέϊπφρουτ κάνοντας τους φίλους τους να μορφάζουν από την ξινή του γεύση.

To ζεύγος των millennial Peter Bishop και Amy Ludlum, δημιουργών της εταιρείας, κάνει μια πρόποση τσουγκρίζοντας τα ποτήρια με τη σόδα τη κάνναβης που παράγει.

Κατά τα άλλα, για να φτάσουν οι νεαροί επιχειρηματίες στην απόλυτη επιτυχία χρειάζεται όπως λένε να ξεπεράσουν μια σειρά από εμπόδια, εμπόδια που εάν κανείς τα καταγράψει ίσως φανούν χρήσιμα και στους Έλληνες όψιμους συναδέλφους τους:

Από τα υψηλά ποσά που χρειάζεται να δαπανήσουν για την ασφάλιση των προϊόντων τους, μέχρι τη δυσκολία στη συνεργασία τους με τις τράπεζες, τα υψηλά ενοίκια των χώρων που χρειάζονται για την παραγωγή και την αποθήκευση, έως την εύρεση ειδικευμένων δικηγόρων και λογιστών, τους υπερβολικά υψηλούς φόρους της Καλιφόρνια στα προϊόντα κάνναβης, και φυσικά το χάος που επικρατεί και με τους νόμους για το φυτό που είναι διαφορετικοί ανά Πολιτεία της Αμερικής… η σόδα τους για να επιτύχει είχε ανάγκη γερό στομάχι.

Πηγή: Forbes