…και οι συλλήψεις προϊόντων κλωστικής κάνναβης συνεχίζονται

Mετά τη χθεσινή σύλληψη του Σεραφείμ Κανδύλα στα Χανιά, σύμφωνα με την σημερινή ανακοίνωση της αστυνομίας ένας ακόμη ασχολούμενος με το νόμιμο εμπόριο κάνναβης συνελήφθη. Όπως και με την ανακοίνωση του Λιμενικού έτσι και με αυτήν της αστυνομίας, εκτός των άλλων, στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα εμφανίζεται και το λογότυπο της εταιρείας η ιδιοκτήτρια της οποίας συνελήφθη.

Στην εικόνα μάλιστα εμφανίζονται και τα τιμολόγια με τα οποία δραστηριοποιείται η εταιρεία… ωσάν και αυτά να αποτελούν κάποιοι είδους αποδεικτικό υλικό για μια παράνομη δραστηριότητα.

Η εταιρεία γνωστή και από τη συμμετοχή της σε εκθέσεις προϊόντων κάνναβης μπαίνει κι αυτή έτσι στο πάνθεο των παρανόμων, ενώ οι πολίτες συνεχίζουν να παρακολουθούν Υπουργούς και υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη να κάνουν δηλώσεις περί οικονομικής και επιχειρηματικής ανάτασης της χώρας μέσω της κάνναβης, ενώ ταυτοχρόνως Λιμενικές και Αστυνομικές αρχές δείχνουν -στην καλύτερη περίπτωση- ανέτοιμες να αντιμετωπίσουν τη νέα κατάσταση και να εφαρμόσουν το νόμο.

Καλώντας την ιδιοκτήτρια της εταιρείας βρήκαμε το τηλέφωνό της κλειστό. Απ’ την ανάγνωση πάντως της ανακοίνωσης της αστυνομίας καθώς και από τις φωτογραφίες που τη συνοδεύουν, εύκολα κανείς εξάγει το συμπέρασμα ότι εάν η κάνναβη είναι κλωστική και εάν τα προϊόντα προέρχονται από αυτήν -πράγμα που είναι και το πιθανότερο-, η μόνη παρανομία στην οποία υπέπεσε η κυρία είναι ότι στην κατοχή της βρέθηκαν 1704 γραμμάρια χύμα καπνού τσιγάρου.

Διαβάστε: Στη χώρα που συλλαμβάνoυν χυλοπίτες…

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ασφάλειας Καλαμάτας «Ποσότητες λαθραίου καπνού θα σταλούν στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να υπολογιστεί το ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων». Αναφορά όμως για το που θα σταλεί η κάνναβη ώστε να εξεταστεί εάν αυτή είναι κλωστική… δεν υπάρχει.

Φωτογραφία που συνοδεύει την ανακοίνωση της Αστυνομίας

 

Φωτογραφία που συνοδεύει την ανακοίνωση της Αστυνομίας

Ακολουθεί η Ανακοίνωση της Αστυνομίας:

19-04-2018: Συνελήφθησαν δύο άτομα για ναρκωτικά στη Μεσσηνία

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Τρίπολη, 19 Απριλίου 2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθησαν δύο άτομα για ναρκωτικά στη Μεσσηνία
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της παράβασης της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και τον Τελωνειακό Κώδικα
Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, περισσότερο από μισό κιλό κατεργασμένης και ακατέργαστης κάνναβης, -1,4- λίτρα ελαίου κάνναβης, -5- κιλά σπόρων κάνναβης και -1704- γραμμάρια λαθραίου καπνού
Συνελήφθησαν, χθες (18.4.2018) το πρωί, στην Καλαμάτα και στη Μεσσήνη Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, 37χρονη ημεδαπή και 48χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Πολωνίας, αντίστοιχα.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της παράβασης της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και τον Τελωνειακό Κώδικα.
Ειδικότερα, χθες (18.4.2018) το πρωί, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, πραγματοποίησαν έρευνα στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, σε κατάστημα ιδιοκτησίας της 37χρονης, όπου βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν:
ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -431,2- γραμμαρίων,
φιαλίδια που περιείχαν έλαιο κάνναβης, συνολικού όγκου -1,1- λίτρων και
ποσότητες σπόρων κάνναβης, συνολικού βάρους -500- γραμμαρίων.
Όπως επιπλέον προέκυψε, η 37χρονη είχε προμηθευτεί όλα τα παραπάνω κατασχεθέντα από την 48χρονη, η οποία εντοπίστηκε άμεσα στην περιοχή της Μεσσήνης, από τους αστυνομικούς της παραπάνω υπηρεσίας και συνελήφθη.
Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία της 48χρονης, στο Πεταλίδι Μεσσηνίας, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα επεξεργασμένης κάνναβης και ελαίου κάνναβης, συνολικού βάρους -319,2- γραμμαρίων,
ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -61,6- γραμμαρίων,
φιαλίδια που περιείχαν έλαιο κάνναβης, συνολικού όγκου -0,3- λίτρων,
ποσότητες σπόρων κάνναβης, συνολικού βάρους -4,5- κιλών,
ποσότητες λαθραίου καπνού, συνολικού βάρους -1704- γραμμαρίων,
φιαλίδια και συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα υγρού αναμειγμένη με έλαιο κάνναβης, συνολικού όγκου -7,32- λίτρων,
-30- κραγιόν που περιείχαν έλαιο κάνναβης και
σωληνάρια που περιείχαν ποσότητα υγρού αναμειγμένη με λάδι κάνναβης, συνολικού όγκου -3,45- λίτρων.
Ποσότητες λαθραίου καπνού θα σταλούν στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να υπολογιστεί το ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων.
Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.