…και το μεγάλο σπίτι από κάνναβη

Σαν μια συνέχεια του αφιερώματός μας «Το μικρό σπίτι στο λιβάδι της κάνναβης» και στα σπίτια που μπορούν να κατασκευαστούν με βασικό δομικό συστατικό τα παράγωγα του φυτού που έχουν ιδιαίτερα θερμομονωτικά και οικολογικά χαρακτηριστικά, σας μεταφέρουμε σήμερα… και στο μεγάλο σπίτι της κάνναβης. To σπίτι βρίσκεται στο Άσβιλ, στη Βόρειο Καρολίνα των Ηνωμένων Πολιτειών και έχει κατασκευαστεί από την ειδικευμένη στη δόμηση με κάνναβη εταιρεία Original Green.

Tα «τούβλα κάνναβης» περιλαμβάνουν ίνες του φυτού, ασβέστη και νερό για τα οποία ο σχεδιαστής του σπιτιού Anthony Brenner λέει ότι «λειτουργούν σαν φίλτρα αέρα, αναβαθμίζουν την εσωτερική ατμόσφαιρα και είναι κάθε άλλο παρά τοξικά».

 

Εκτός των άλλων τα υλικά είναι φτηνά και αξιόπιστα, ενώ εκτός των βασικών δομικών υλικών της κάνναβης η όλη κατασκευή είναι οικολογική καθώς ακόμη και οι πόρτες έχουν κατασκευαστεί από ανακυκλωμένο χαρτί.

Το σπίτι έχει μέγεθος περίπου 1000 τετραγωνικά, στοίχισε περίπου 400 δολάρια το τετραγωνικό και οι ιδιοκτήτες του αναμένουν να κερδίσουν αρκετά χρήματα από τους λογαριασμούς μιας και έχει ιδιαίτερες θερμομονωτικές ιδιότητες λόγω της χρήσης της κάνναβης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.H κατασκευή ολοκληρώθηκε το 2010 και αν και… προφανώς το σπίτι δεν καπνίζεται μιας και είναι φτιαγμένο από βιομηχανική κάνναβη της οποίας η περιεκτικότητα στην ψυχότροπο THC είναι χαμηλότερη του 3%, αυτό δε μειώνει τη χαρά των ιδιοκτητών του την οποία μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο του CNN

Πηγές/ Διαβάστε Περισσότερα:

Ηerb.co

Huffingtonpost 

CNN