Kάλεσμα σε δράση από τον Σύλλογο Κανναβοιωτία

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση – κάλεσμα σε δράση του Συλλόγου ΚΑΝΝΑΒΟΙΩΤΙΑ

«..δεν είναι αθώα η διαχείριση της, περιέχει ψυχότροπες ουσίες..» δήλωσε για την βιομηχανική κάνναβη ο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης δίνοντας την χαριστική βολή στην καλλιέργεια του φυτού και καθιστώντας σαφές ότι η νέα κυβέρνηση δεν προτίθεται να ολοκληρώσει το μετέωρο βήμα του πελαργού της προηγούμενης, μετά την αλλαγή σκυτάλης στο Μέγαρο Μαξίμου. Δεν υπήρχε καμιά αμφιβολία ότι μιά ιδεοληπτική, διωκτική και ρατσιστική πολιτική εκ μέρους της ΝΔ, θα διαδεχόταν την γλυκανάλατη, μεσοβέζικη και χωρίς αποτέλεσμα παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ για την κάνναβη.

Επειδή όμως θεωρούμε τη ζωή μας πολύ πιο σημαντική από τα όποια ιδεολογικά αρθριτικά και πολιτικά τους γραμμάτια και επειδή αρνούμαστε πλέον να ζούμε αυτή τη ζωή είτε κάτω από τον «ωφέλιμο» φόβο της λεγόμενης δεξιάς, είτε μέσα στο «ζωτικόν» ψεύδος της λεγόμενης αριστεράς, οι κύριοι πατέρες του έθνους, αυτοί οι επαγγελματίες καθησυχαστές φαναριώτες, ας μας επιτρέψουν να τους πούμε κι εμείς απ’ τη μεριά μας τα εξής:

Τα προνόμια και τα αξιώματα με τα οποία σας εφοδίασαν οι έλληνες ιθαγενείς της αποικίας της στοάς των Βρυξελλών (όπου παρεμπιπτόντως κατά τον βελγικό νόμο: «..η κατανάλωση στο σπίτι και η κατοχή ποσοτήτων έως 30 γραμμαρίων ή ενός θηλυκού φυτού κάνναβης ανά ενήλικα δεν είναι νόμιμη, αλλά ανεκτή…») , σας δίνουν την δυνατότητα να ταξιδεύετε στο εξωτερικό με πολύ μεγαλύτερη συχνότητα απ’ όσο μπορεί σήμερα ο μέσος Έλληνας να επισκεφτεί ένα θέατρο η μια ταβέρνα.

Εκεί λοιπόν στις λεγόμενες συναντήσεις κορυφής κλπ. όπου παρευρίσκεστε, συνήθως ως απλοί παρατηρητές, μάλλον θα έχει υποπέσει στην αντίληψή σας η θετική νομοθετική αντιμετώπιση του φυτού της κάνναβης σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, ιδιαίτερα τα τελευταία 5 χρόνια μετά και την αναγνώριση της συνεισφοράς του στην ιατρική επιστήμη, καθώς και ότι οι ομόλογοί σας αποκαθιστούν και εντάσσουν ο ένας μετά τον άλλον το φυτό στον παραγωγικό και οικονομικό ιστό της χώρας τους. Δεν γίνεται οι μεν, να ανήκετε στο ίδιο πολιτικό μπλοκ με τον Ρέντζι και να μην γνωρίζετε ότι ήδη από το 2015 έχει αναθέσει την καλλιέργεια της φαρμακευτικής κάνναβης στον ιταλικό στρατό.

Δεν είναι δυνατόν οι δε, να στηρίξατε εφ’ όλης της ύλης τον συντηρητικό Ραχόι και να μην γνωρίζατε ότι την ίδια χρονικη περίοδο υπέγραφε τον νόμο για τις «κοινωνικές λέσχες κάνναβης» που επιτρέπει την σε προσδιορισμένο χώρο καλλιέργεια του φυτού για θεραπευτικούς και όχι μόνο σκοπούς στην Ισπανία. Κι αν δεν έχετε ιδέα για την δεύτερη βρετανική κλινική κάνναβης η οποία έκανε εγκαίνια στο Λονδίνο επί πρωθυπουργίας Τερέζας Μέι πριν από λίγους μήνες, αποκλείεται να μην έχετε ακουστά για την χώρα – πρότυπο για μας στο συγκεκριμένο θέμα την Ολλανδία, στην οποία υπουργός Οικονομικών υπήρξε ο επί χρόνια προϊστάμενός σας Ντάισεμπλουμ.

Σας πληροφορούμε λοιπόν ότι και σε κράτη όπως η Ελβετία, η ψυχαγωγική κάνναβη διατίθεται στα ζαχαροπλαστεία υπό μορφή εδεσμάτων, στα coffee-shops και στα φαρμακεία, η δε αυτοκαλλιέργεια επιτρέπεται με όριο 4 γλάστρες ανά ενήλικα, όπως και ότι σε καμμιά χώρα της κεντρικής Ευρώπης η κατοχή και χρήση ινδικής κάνναβης δεν αποτελεί ποινικό αδίκημα.

Παρόμοια είναι η κατάσταση στον Καναδά και στις περισσότερες πολιτείες των ΗΠΑ. Στο δε Ισραήλ, του οποίου ένθερμος υποστηρικτής είναι ο νέος υπουργός Υγείας, βρίσκεται σε εξέλιξη κρατική επένδυση 2,2 δις δολαρίων μέχρι το 2022 στον τομέα της έρευνας και της τεχνολογίας για την ιατρική κάνναβη και οι χημειοθεραπείες μειώνονται με την χορήγηση φαρμακευτικού κανναβελαίου υψηλής περιεκτικότητας σε THC. Και βέβαια υπάρχει και η Ουρουγουάη της κυβέρνησης των Τουπαμάρος, όπου η καλλιέργεια και χρήση κάνναβης είναι τελείως ελεύθερη σε όλες της τις μορφές. Έπεται το Λουξεμβούργο.

Γιατί λοιπόν κυβέρνηση και αντιπολίτευση, αντί να προσαρμόσετε την ελληνική νομοθεσία στην ευρωπαϊκή, όπως σε τόσα άλλα σημαντικά κι ασήμαντα θέματα και να επενδύσετε το οικονομικό μέλλον της χώρας μας στο φυτό της κάνναβης κομίζοντας στα άδεια δημόσια ταμεία τουλάχιστον 5 δις ευρώ ετησίως, στηρίζετε ή ανέχεστε την αναχρονιστική απαγόρευσή του;

Γιατί βάζετε την καρέκλα σας πάνω από την πατρίδα σας και εξαρτάτε την πολιτική σας ύπαρξη από την υποτέλεια της χώρας. Κωλυσιεργείτε την μοναδική νομοθετική μεταρρύθμιση που μπορεί να δώσει πνοή και ώθηση στην από τα εγκληματικά σας λάθη αφανισμένη ελληνική οικονομία, γιατί θέλετε αυτόν τον τόπο έναν εσαεί παρία της ευρωπαϊκής περιφέρειας. Γνωρίζετε πως όταν η Ελλάδα αποσείσει τα δεσμά του χρέους μέσω της εμπορικής αξιοποίησης του φυτού, η πολιτική μεσιτεία και διερμηνεία στις οποίες ειδικεύεστε θα είναι περιττές. Και τότε, όταν δε θα χετε πιά καμιά αξία χρήσης για τα πραγματικά σας αφεντικά, τους ευρωπαίους κονκισταδόρες, θα βρεθείτε από το καφενείο της βουλής, στο καφενείο της γειτονιάς σας.

Εμείς λοιπόν εμείς οι κανναβιστές από μια μικρή γειτονιά της πατρίδας μας την Βοιωτία, σας δηλώνουμε τα εξής:
1. Ο νόμος 4139/2013 είναι και αντισυνταγματικός και αντιδικονομικός. Σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα (άρθρο 14) και σύμφωνα με το Σύνταγμα (άρθρο 7 παρ.1) όταν δράστης και θύμα του προσβαλλόμενου αγαθού ταυτίζονται, δεν εγκληματοποιούνται. Με λίγα λόγια για το έγκλημα απαιτούνται δύο. Ακόμα περισσότερο και με βάση τα πραγματικά στατιστικά στοιχεία αλλά και την κοινή λογική, για να στοιχειοθετείται ένα έγκλημα, θα πρέπει να υπάρχει και θύμα. Ποιο είναι το θύμα της «ψυχότροπης» κάνναβης με τους μηδέν θανάτους από καταβολής κόσμου; Και πως, σύμφωνα με την λογική του νομοθέτη, είναι νόμιμο το αλκοόλ που πέρα από την σωρεία ψυχικών και σωματικών βλαβών που προξενεί, ευθύνεται έμμεσα ή άμεσα και για το 1/5 των θανάτων ετησίως σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας;
2. Ούτε ναρκωτικό λοιπόν είναι η κάνναβις, ούτε η χρήση της εγκληματική. Υπ’ αυτή την έννοια και για όσο καιρό παραμένει στη σχετική λίστα, δεν αναγνωρίζουμε τις διατάξεις του νόμου 4139/2013 που την αφορούν.
3. Η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας είναι με το μέρος μας. Το ίδιο ισχύει και για το μεγαλύτερο μέρος των ελλήνων δικαστών και αστυνομικών, ειδικά των νεώτερων. Γιατί γνωρίζουν την αλήθεια. Τους καλούμε μέσα από τις ενώσεις και τα σωματεία τους να στηρίξουν ανοιχτά τον αγώνα μας. Αυτό θα είναι και το ελάχιστο δείγμα έμπρακτης μεταμέλειας για την γενοκτονία που επιτέλεστηκε σε βάρος μας από το έννομο κράτος τα τελευταία 80 χρόνια.
4. Το μέσο ποσοστό των περιοδικών και μόνιμων χρηστών ινδικής κάνναβης στην Ελλάδα, όπως και στην Ευρώπη, υπολογίζεται στο 20% του πληθυσμού. Είναι για μας κάτι περισσότερο από προφανής ιστορική αναγκαιότητα, όλος αυτός ο κόσμος να ενωθεί, να οργανωθεί, να προστατευθεί και να εκφραστεί κάτω από την σκέπη ενός νέου αυτόνομου πολιτικού φορέα. Ενός φορέα, ο οποίος θα θέσει την κάνναβη σαν θεμέλιο της οικονομικής και πολιτισμικής αναγέννησης της χώρας και θα προτάξει τις αξίες της οικολογικής ισορροπίας και αποανάπτυξης, του κοινοτισμού και της αυτάρκειας, της άμεσης συμμετοχής και αλληλεγγύης, στο πλευρό των δυνάμεων της εργασίας και στο πλαίσιο μιας ευρωπαϊκής συμπολιτείας των λαών, ενάντια στην ευρωπαϊκή ένωση του χρηματιστηριακού κεφαλαίου και των αχυρανθρώπων του. Ο άλλος δρόμος είναι η ανάθεση του αγώνα σε τρίτους, που όμως όπως δυστυχώς αποδείχτηκε, διαθέτουν την δική τους προσωπική πλάστιγγα για την Ιστορία. Και η ζωή έχει δείξει, ότι εκείνοι που εμπορεύονται τα κινήματα, είναι χειρότεροι από αυτούς που τα καταστέλλουν.

Αναλαμβάνοντας λοιπόν τις ευθύνες που του αναλογούν, ο σύλλογος «Κανναβοιωτία» δηλώνει παρών στην τελική μάχη.
Μια μάχη πρωτίστως για την αναγέννηση του πρωτογενή τομέα της πατρίδας μας. Αλλά και μια μάχη για την αλήθεια, όπως και για το αναφαίρετο δικαίωμα του αυτοκαθορισμού της ζωής, του σώματος και της προσωπικής μας αξιοπρέπειας.

Και πάνω απ’ όλα μια μάχη για την τιμή των δολοφονημένων χρηστών κάνναβης αδερφών μας, που στιγματίστηκαν, βασανίστηκαν, κι εξοντώθηκαν άδικα, μέσα στα δικαστήρια, τα κρατητήρια και τα σωφρονιστικά κολαστήρια του ελληνικού κράτους για περισσότερο από οκτώ δεκαετίες.
Καλούμε λοιπόν τους συναγωνιστές και συντρόφους όλων των κανναβιστικών συλλογικοτήτων της πατρίδας μας, καθώς και κάθε ελεύθερο άνθρωπο και δημοκράτη, στην ανάληψη άμεσης δράσης ενάντια στην ρατσιστική και παρανοϊκή απαγόρευση του φυτού της κάνναβης με πρωτοβουλίες όπως:
1. Διοργάνωση συνεχόμενων weed-pride που θα περιλαμβάνουν την δημόσια χρήση ινδικής κάνναβης σε κεντρικά σημεία των μεγάλων δήμων της χώρας και σε τακτά χρονικά διαστήματα. (π.χ. στο Σύνταγμα την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα). Έχει έρθει η ώρα για το δικό μας Stonewall Inn.
2. Σύμφωνα με τη νέα συνταγματική αναθεώρηση (άρθρο 73) το εκλογικό σώμα μπορεί να θέσει προς ψήφιση στη βουλή μια συγκεκριμένη νομοθετική τροπολογία αν αυτή υπογράφεται από 500.000 πολίτες. Τότε τίθεται σε ψηφοφορία και αν υπερψηφιστεί είναι νόμος του κράτους. Οφείλουμε να δρομολογήσουμε μια τέτοια εξέλιξη στην κατεύθυνση της νομιμοποίησης του φυτού σε όλες του τις μορφές. Ακόμα κι αν η μάχη προσωρινά χαθεί, στο μεταξύ, θα έχουμε κινητοποιήσει την κοινωνία – Ιδιώτη, κλιμακώσει τον αγώνα μας, αναδείξει τις ρωγμές της απαγορευτικής Ιεριχούς και καταγράψει κινηματικές τάσεις και δυναμικές πάνω στις οποίες ευκολότερα θα χτίσουμε το επόμενο βήμα.
3. Δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες, αθλητές, , όπως και κάθε δημόσιο πρόσωπο που κάνει χρήση ινδικής κάνναβης, είναι πλέον υποχρεωμένοι να δηλώσουν δημόσια την ψυχαγωγική τους προτίμηση. Το χρωστάνε στο φυτό, στον εαυτό τους και στους ανώνυμους χρήστες, που βάλλονται ανυπεράσπιστοι.
Εννοείται ότι ο σύλλογός μας θα συμμετάσχει και θα στηρίξει και κάθε κινηματική ενέργεια ή μορφή αγώνα που θα προταθεί από άλλες συλλογικότητες και συναγωνιστές.
Οι χρήστες ψυχαγωγικής και φαρμακευτικής κάνναβης δεν είναι πλέον κατηγορούμενοι αλλά κατήγοροι. Σήμερα, είναι η σειρά του νομοθέτη να καθίσει στο εδώλιο. Κι ο δρόμος, ο μόνος αλάνθαστος και υπέρτατος κριτής για τις οργανωμένες κοινωνίες, ας εκδώσει την ετυμηγορία.
Αυτή είναι η ύστατη ανάληψη ευθύνης για τη ζωή μας και την σκλαβωμένη Ελλάδα που εξαϋλώνεται μέρα με τη μέρα. Και κει μόνο απολογούμαστε. Στο αύριο της πατρίδας μας. Στον χειμαζόμενο λαό της. Και στα νεκρά αδέρφια μας.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΓΚΛΗΜΑ, ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΥΜΑ
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!
Το ΔΣ του ΚΑΝΝΑΒΟΙΩΤΙΑ