Κάλεσμα της ΚannaΒio: «Ελάτε να γιορτάσουμε τον θερισμό της κάνναβης»

Ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός Kannabio καλεί πολίτες και δημοσιογράφους, φίλους και γνωστούς, περίεργους που θέλουν να δουν το φυτό να ανθίζει και αγρότες που επιθυμούν να ενημερωθούν για τεχνικά θέματα της καλλιέργειας στην ανοικτή γιορτή που διοργανώνει στην Κοκκινά Μαγνησίας τις ημέρες του θερισμού του Αυγούστου.

«Η πρώτη, επισήμως, παραγωγή μας είναι σχεδόν έτοιμη. Εκατό και πλέον στρέμματα, είναι σχεδόν έτοιμα να μας παραδώσουν σοδειά ελληνικής, πιστοποιημένης βιολογικής, βιομηχανικής κάνναβης», λέει η ανακοίνωσή της.

«Στον θερισμό των 30 στρεμμάτων ανθού στην Κοκκίνα Μαγνησίας θα διοργανώσουμε μια 3ήμερη ανοικτή γιορτή (harvest fest) στην οποία προσκαλούμε όποιον και όποια θέλει να συνδράμει. Επίσης θα διοργανωθεί ανοικτή ημέρα για δημοσιογράφους και ενδιαφερόμενους καλλιεργητές».

Το 2017 η Kannabio συνεργάστηκε με 6 πιστοποιημένους βιολογικούς παραγωγούς από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας, καθώς και με 3 συμβατικούς που μπαίνουν στην βιολογική παραγωγή για πρώτη χρονιά. Ο Παρμενίων Γάτος από την Μαγνησία, έσπειρε συνολικά 65 στρέμματα στην Κοκκίνα. Από αυτά, 35 στρέμματα αφορούν την παραγωγή σπόρου και τα υπόλοιπα 30 στρέμματα την παραγωγή ανθού. Ο θερισμός του σπόρου θα ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες του Ιουλίου και μετά τις 20 Αυγούστου θα ξεκινήσει και ο θερισμός του ανθού.

Η Ασημίνα Χατζή και ο Αντώνης Τσιπιτσούδης έχουν σπείρει 12 στρέμματα στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης για την παραγωγή σπόρου και θα αρχίσουν θερισμό μετά τις 10 Αυγούστου. Ο Πασχάλης Ραχμάνης από την Ανάβρα Καρδίτσας θα θερίσει 20 στρέμματα για παραγωγή σπόρου στο τέλος Αυγούστου. Την ίδια περίοδο, θα θερίσει η Γεωργία Καραγιάννη τον σπόρο από 5 στρέμματα στο Κιλκίς, ενώ ο Γιώργος Μανωλέσος στο Κορωπί και ο Νικόλας Τσαπόγας στην Πύλο θα θερίσουν από 2 στρέμματα ανθό έκαστος. Τέλος, στις αρχές Σεπτεμβρίου θα θερίσουν οι συμβατικοί σε μετάβαση παραγωγοί μας: ο Κώστας Αχείλας στην Ανθήλη Λαμίας 3 στρέμματα για σπόρο, ο Δημήτρης Ζέρβας 2 στρέμματα για σπόρο στο Αυλάκι Στυλίδας και ένα στρέμμα για ανθό ο Γιώργος Κωνσταντινίδης στο Βαρικό Φλώρινας.

To ακριβές πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί μόλις οριστικοποιηθούν οι ημερομηνίες της συγκομιδής, οπότε έχετε το νου σας στην ιστοσελίδα της Kannabio και τη σελίδα Kannabio στο facebook, όπου θα βρείτε και περισσότερα για το σκεπτικό και την κουλτούρα του Συνεταιρισμού.