Καλιφόρνια: Διανομή κάνναβης κατ΄ οίκον

Περί τα μέσα του Ιανουαρίου του 2019 η Καλιφόρνια έγινε η πρώτη Αμερικανική Πολιτεία που επέτρεψε τις παραδόσεις κάνναβης κατ΄οίκον σε όλη της την επικράτειά της, ανεξάρτητα από τους νόμους των Περιφερειών της που έχουν πολυποίκιλες διατάξεις σχετικά με το θέμα.

Οι πρώτες εντυπώσεις είναι ότι το «delivery κάνναβης» θα αποβεί ιδιαίτερα εξυπηρετικό τόσο για τους ασθενείς που έχουν δυσκολία μετακίνησης όσο και για τους απλούς καταναλωτές του φυτού για ευφορικούς λόγους.

Διαφήμιση «παράδοσης κατ’ οίκον» σε δρόμο του Βανκούβερ, καθώς στον Καναδά το delivery κάνναβης αποτελεί διαδεδομένο τρόπο προμήθειας του φυτού.

Όπως αναφέρει το Rolling Stone, η διατάξεις που αφορούν στην παράδοση κάνναβης στο σπίτι τέθηκαν σε εφαρμογή στις 16 Ιανουαρίου και επιτρέπουν τόσο σε καταστηματάρχες πώλησης ειδών κάνναβης όσο και σε 100 περίπου εταιρείες διανομής προϊόντων να κάνουν τις σχετικές διανομές.

Οι κανόνες είναι απλοί και τα οχήματα παράδοσης μπορούν να μεταφέρουν μέχρι και κάνναβη αξίας 5.000 δολαρίων ενώ δεν επιτρέπεται να έχουν διακριτικά σχετικά με τη δραστηριότητά τους αυτή

Οι υπεύθυνοι της Πολιτείας πιστεύουν ότι οι νέες αυτές διατάξεις θα βοηθήσουν στον περιορισμό της μαύρης αγοράς η οποία σε μεγάλο βαθμό στηρίζεται σε «τηλεφωνικές παραγγελίες και κατ’ οίκον παράδοση».

Ιστοσελίδα εταιρείας με αντικείμενο το «πως να ξεκινήσεις τη δικής σου επιχείρηση διανομής κάνναβης».

 

Διαφήμιση εταιρείας κατ’ οίκον παράδοσης κάνναβης στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες.

 

Οι κατ’ οίκον παραδόσεις με drone δεν έχουν ακόμη θεσμοθετηθεί κι έτσι το «high delivery» παραμένει ένα απλό διαφημιστικό σύνθημα ή ένα απλό καταναλωτικό όνειρο…

Πηγές / Διαβάστε Περισσότερα:

Rolling Stone: Weed Delivery Officially Legal In California

The Stranger