Καλιφόρνια: εν αναμονή 5 εκατομμυρίων δολαρίων από την αγορά της κάνναβης

Kατά 5 εκατομμύρια δολάρια αναμένεται να ενισχύσει τα ταμεία της Καλιφορνέζικης αγοράς η ψυχαγωγική κάνναβη σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Τμήματος Αγροτικής Παραγωγής του Πανεπιστημίου της Πολιτείας . Το 20% μάλιστα από τα χρήματα αυτά, θα ενισχύσει απευθείας τα κρατικά ταμεία αφού θα φτάσει σε αυτά με τη μορφή φόρων.

Η Καλιφόρνια μετά την νομιμοποίηση της χρήσης της ψυχαγωγικής κάνναβης που εγκρίθηκε με δημοψήφισμα τον Νοέμβριο και θα εφαρμοστεί το αμέσως επόμενο διάστημα, αναμένεται να αναδειχθεί στην μεγαλύτερη Πολιτεία της Αμερικής στον τομέα του “τουρισμού της κάνναβης”.

Παρόλα αυτά, θα χρειαστεί, σύμφωνα με την έρευνα, ένα διάστημα μέχρι “η κοινότητα της κάνναβης” να ενταχθεί πλήρως στο νόμιμο σύστημα διακίνησης του φυτού για ψυχαγωγικούς σκοπούς. Για την αρχή οι ερευνητές αναμένουν ότι περίπου το 30% της διακίνησης θα συνεχίσει να γίνεται με όρους μαύρης αγοράς.

“Θα χρειαστεί λίγος χρόνος, είναι μάλλον απίθανο οι καταναλωτές να προστρέξουν όλοι μαζί στη νόμιμη αγορά εγκαταλείποντας συνήθειες χρόνων”, δήλωσε στους LA Times o κ. Lori Ajax, διευθυντής του Γραφείου Ελέγχου Μαριχουάνας της Πολιτείας.

Οι ερευνητές υπολογίζουν ότι μόλις ανοίξουν τα νόμιμα καταστήματα πώλησης ψυχαγωγικής κάνναβης μόλις το 9% της αγοράς θα συνεχίσει να αγοράζει κάνναβη από τα ειδικά φαρμακεία της ιατρικής κάνναβης που λειτουργούν τώρα, ρίχνοντας τον τζίρο τους από τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια στα 600 εκατομμύρια.

Τα καλά νέα πάντως για τους εργαζόμενους στον τομέα της φαρμακευτικής κάνναβης που αναμένεται να μείνουν χωρίς δουλειά, είναι ότι θα μπορέσουν να μεταπηδήσουν στον τομέα της ψυχαγωγικής κάνναβης καθώς και στον τομέα του “τουρισμού της κάνναβης” που αναμένεται να γνωρίσει έκρηξη.

Διάγραμμα των LA Times βασισμένο στην πανεπιστημιακή έρευνα, χαρακτηριστικό όχι μόνο των επικείμενων αλλαγών στην αγορά του φυτού, αλλά και των μεθόδων που ακολουθούνται για τη χάραξη μιας σοβαρής πολιτικής σχετικά με το θέμα της αγοράς της κάνναβης.

 

Πηγές / Διαβάστε Περισσότερα:

LA Times: Legal marijuana could be a $5-billion boon to California’s economy