Καλιφόρνια: νόμιμη απ’ την Πρωτοχρονιά η κάνναβη και για ευφορική χρήση

Η αρχή του χρόνου βρήκε τους Καλιφορνέζους να έχουν πλέον τη δυνατότητα να προμηθευτούν το φυτό και για ευφορική χρήση χωρίς να αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα με το νόμο.

Ουρές στα καταστήματα, εορτασμοί… και εν γένει ευφορία, χαρακτήρισαν την λήξη της απαγόρευσης, ενώ την ίδια στιγμή προβληματισμός επικρατεί στη χώρα μετά τη μετακίνηση του επιτελείου του Τραμπ προς την τάση της οπισθοδρόμησης.

Σε μια κίνηση που δε δείχνει να επηρεάζει την πραγματική αγορά της κάνναβης, δημιουργεί όμως τη σχετική δυσθυμία, η κατεύθυνση της Ομοσπονδιακής κυβέρνησης, μετακινήθηκε από το «δεν μιλάμε, δε σχολιάζουμε», προς το «ας αποφασίζουν οι τοπικές Αρχές για τον τρόπο με τον οποίο θα εφαρμόσουν τον Ομοσπονδιακό νόμο. Και ο νόμος μας ταξινομεί την κάνναβη στην κατηγορία των ναρκωτικών».

Σύμφωνα με τις αναλύσεις διεθνών Μέσων, όπως του CNNκανείς δεν περιμένει ιδιαίτερες αλλαγές μιας και τα τελευταία χρόνια οι τοπικές Αρχές έχουν δει θετικά αποτελέσματα από την άρση της πολυετούς απαγόρευσης και δύσκολα θα δημιουργούσαν προβλήματα στην κίνηση της αγοράς. Όσο όμως διαιωνίζονται η διγλωσσία και η απουσία σαφούς νομικού πλαισίου εκ μέρους  της Ομοσπονδιακής Αμερικανικής κυβέρνησης, η εν γένει οικονομία της κάνναβης αλλά και η έρευνα γύρω από τις ιαματικές ιδιότητες του φυτού κινούνται μετ’ εμποδίων.