Καναδάς: Κατ’ οίκον παραδόσεις κάνναβης από την Uber

Στον τομέα διακίνησης της κάνναβης στους πελάτες της στο Οντάριο εισέρχεται η Uber, παρέχοντάς τους την δυνατότητα να χρησιμοποιούν την εφαρμογή της για να λαμβάνουν τις παραγγελίες τους.

Σύμφωνα με το Reuters, η Uber θα καταχωρίσει τον λιανοπωλητή κάνναβης Tokyo Smoke, και οι πελάτες θα μπορούν πλέον να κάνουν παραγγελίες τους μέσω της εφαρμογής Uber Eats.

Η Uber, η οποία ήδη παραδίδει οινοπνευματώδη ποτά μέσω της μονάδας Eats, έχει βάλει στο στόχαστρο την αναπτυσσόμενη αγορά κάνναβης εδώ και αρκετό καιρό.

Καθώς στον Καναδά να έχουν ήδη περάσει περισσότερα από τρία χρόνια από τη νομιμοποίηση της ψυχαγωγικής κάνναβης, η χώρα βρίσκεται σε μια διαρκή προσπάθεια να «διορθώσει» τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η ακμάζουσα επί δεκαετίες παράνομη αγορά του φυτού.

Η νέα εμπορική συνεργασία θα βοηθήσει τους Καναδούς ενήλικες να αγοράσουν ασφαλή, νόμιμη κάνναβη, βοηθώντας στην καταπολέμηση της υπόγειας παράνομης αγοράς, δήλωσε σχετικά η Uber.

Οι πωλήσεις κάνναβης στον Καναδά θα ανέλθουν συνολικά στα 4 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021 και προβλέπεται να αυξηθούν στα 6,7 δισεκατομμύρια δολάρια το 2026, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας ερευνών BDS Analytics.

Πηγή: You May Say… Magazine