Καναδάς: Οι νόμιμες πωλήσεις κάνναβης ξεπέρασαν τις παράνομες για πρώτη φορά στην ιστορία

Οι δαπάνες των καναδέζικων νοικοκυριών για νόμιμη κάνναβη το δεύτερο τρίμηνο του 2020, ξεπέρασαν εκείνες της παράνομης αγοράς για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας μετά τη νομιμοποίηση της χρήσης του φυτού για ευφορικούς σκοπούς, όπως αναφέρει το free press περιοδικό You May Say…

Η Statistics Canada, η κρατική στατιστική υπηρεσία της χώρας, ανακοίνωσε ότι οι καναδικές οικιακές δαπάνες για ευφορική κάνναβη έφτασαν τα 648 εκατομμύρια δολάρια το δεύτερο τρίμηνο του 2020, αύξηση 74% από την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Εν τω μεταξύ, οι δαπάνες για «ιατρική κάνναβη» παρέμειναν σταθερές στα 155 εκατομμύρια δολάρια το δεύτερο τρίμηνο του ’20.

Ταυτόχρονα οι δαπάνες των Καναδών για παράνομη κάνναβη γνώρισαν «νέο χαμηλό» καθώς μειώθηκαν αγγίζοντας τα 784 εκατομμυρίων δολαρίων το δεύτερο τρίμηνο του 2020.

Συνολικά, η νόμιμη αγορά κάνναβης αντιπροσωπεύει αυτή τη στιγμή το 50,5 τοις εκατό της συνολικής δαπάνης

«Η πρόοδος είναι φανερή και αναμένουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα», δήλωσε σχετικά στο BNN Bloomberg, ο George Smitherman, διευθύνων σύμβουλος του Συμβουλίου Κάνναβης του Καναδά. Και συμπλήρωσε:

«Πρόκειται για ένα από τα αποτελέσματα της μεγάλης πίεσης για μείωση της τιμής του φυτού. Ταυτόχρονα υπάρχει αύξηση της ζήτησης, γεγονός που μας κάνει ακόμη πιο αισιόδοξους για το μέλλον».

Έτσι, μπορούμε πλέον να μιλάμε για «νίκη ορόσημο» τόσο για την Καναδική όσο και την παγκόσμια νόμιμη αγορά του φυτού η οποία εισέρχεται και αυτή σταδιακά «στον κόσμο της νόμιμης κάνναβης» με οδηγό τον Καναδά.

Αυτή τη στιγμή ο Καναδάς έχει περισσότερους από 1.100 εμπόρους λιανικής πώλησης κάνναβης και τα τρέχοντα στοιχεία δείχνουν ότι η ετήσια αγορά ανέρχεται σε 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια

Η StatsCan κυκλοφόρησε επίσης μηνιαία στοιχεία την Παρασκευή για τη συμβολή της βιομηχανίας κάνναβης στην οικονομία της χώρας.

Σύμφωνα με αυτά, η νόμιμη βιομηχανία κάνναβης συνέβαλε 5,44 δισεκατομμύρια δολάρια στο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν του Καναδά (ΑΕΠ) τον Ιούνιο, ενώ η παράνομη αγορά αντιπροσώπευε περίπου 3,89 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: Statistics Canada