Καναδάς πρώτη ημέρα νομιμοποίησης της κάνναβης |Video & Slideshow

Ο Πρωθυπουργός της χώρας χαιρέτισε μέσω twitter την απελευθέρωση του φυτού με τη ρήση «τα κέρδη μακριά από τα  χέρια των εγκληματιών. Σήμερα νομιμοποιείται η κάνναβη και η χρήση της ρυθμίζεται στη χώρα». «Έτσι προστατεύουμε τα παιδιά και την κοινότητά μας» συμπλήρωσε μέσω της εικόνας που συνόδευε το tweet του.


Η κυβέρνηση έχει μεν προβλέψει ότι τα αποθέματα κάνναβης στη χώρα πιθανότατα θα εξαντλούνταν μέχρι το τέλος του  έτους, ίσως όμως κανείς δεν περίμενε η αγωνία για την έλλειψη των σχετικών αγαθών θα ξεκινούσε από την πρώτη ημέρα της νομιμοποίησης.

Στο παρακάτω video αποτυπώνεται γλαφυρότατα το τι συνέβη έξω από το κατάστημα SQDC στο Μόντρεαλ όπου η ουρά ξεπερνούσε το οικοδομικό τετράγωνο!

H Αστυνομία του Τορόντο από την πλευρά της έσπευσε μέσω twitter και αυτή να διευκρινίσει ότι δε χρειάζεται να την καλούν οι πολίτες εάν δουν έναν ενήλικα να καπνίζει κάνναβη, αλλά και ότι καλό θα ήταν οι Καναδοί να σταματήσουν να παρακολουθούν τους  γείτονές τους για να τους καρφώσουν στην Αστυνομία εάν τους δουν να χρησιμοποιούν κάνναβη.


Κατά τα άλλα το πρώτο coffee shop του Καναδά ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες του, ενώ η κυβέρνηση αναζητά τον τρόπο να διαγραφούν οι ποινές όσων είχαν καταδικαστεί για αδικήματα σχετικά με τη χρήση του φυτού.