Κανέπι Εσθονίας: Η πρώτη Περιφέρεια του κόσμου που θα έχει ως σημαία της ένα φύλλο κάνναβης

Σάρωσε στην εκλογική διαδικασία η σημαία με το σήμα της κάνναβης λαμβάνοντας 12.000 ψήφους σε σύνολο 15.000. Έτσι η επαρχεία Κανέπι της Εσθονίας θα έχει εφεξής στη σημαία της το φύλλο του φυτού.

«Κανέπ» άλλωστε, σημαίνει κάνναβη στα Εσθονικά και το εγκεκριμένο από το λαό σχέδιο της νέας του σημαίας οδεύει πλέον προς την αρμόδια κρατική υπηρεσία στην πρωτεύουσα Ταλίν προς έγκριση, χωρίς όμως να υπάρχει καμία πιθανότητα να αλλάξει.

Η εκκλησία του Κανέπι

H κάνναβη είναι παράνομη στη χώρα, ωστόσο ο κυβερνητικός αξιωματούχος Γκέρτ, Ουίμποεμπ, τόνισε ότι «κανείς δεν θα σταθεί εμπόδιο σε οποιαδήποτε τοπική αρχή θελήσει να χρησιμοποιήσει ως σύμβολο την κάνναβη. Η κάνναβη έχει άλλωστε χρησιμοποιηθεί ως σύμβολο για μεγάλο χρονικό διάστημα και εναπόκειται στην τοπική κυβέρνηση να αποφασίσει τι σύμβολο και τι ιδέες θέλει να εκπροσωπεί».

Ο δήμαρχος, Άντρους Σέεμε απ’ την πλευρά του, δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ ότι «θα σεβαστεί την επιθυμία του λαού».

Ο δήμος Κανέπι βρίσκεται στη νοτιοανατολική Εσθονία και δημιουργήθηκε επί της ουσίας τον περασμένο Ιούλιο έπειτα από συγχώνευση τριών περιοχών στους κατοίκους των οποίων δόθηκε η δυνατότητα να ψηφίσουν και για ένα νέο σύμβολο που θα εκπροσωπεί την περιφέρειά τους.

23 ήταν τα προτεινόμενα σχέδια μεταξύ των οποίων διάλεξαν οι πολίτες. Το τελικό σύμβολο που θα εμφανίζεται στη σημαία της Περιφέρειας θα περιλαμβάνει το φύλλο της κάνναβης με ελαφρές αισθητικής φύσεως βελτιώσεις σε σχέση με αυτό που προτάθηκε αρχικά.

Δρόμοι της περιοχής Κανέπι της Εσθονίας

 

Πηγή: ΒBC / ERR