Κάνναβη και κορονοϊός || Τι πρέπει να γνωρίζουμε

H αγωνία σχετικά με την εξάπλωση του κορονοϊού οφείλει προφανώς να μας κάνει προσεκτικούς. Στις περιοχές του πλανήτη όπου η ευφορική χρήση της κάνναβης είναι νόμιμη, οι οδηγίες και οι προτροπές προς τους λάτρεις του φυτού να αλλάξουν ελαφρά τις συνήθειές τους είναι έντονες. Έτσι, ειδικευμένες ιστοσελίδες προχωρούν σε συμβουλές και διευκρινήσεις οι οποίες αν και αυτονόητες, δείχνουν τελικά αναγκαίες.

Στην Ελλάδα το περιοδικό You May Say… δημοσιεύει το παρακάτω άρθρο με σχετικές διευκρινήσεις και προτροπές που καλό θα είναι να τις έχουν υπόψη τους και να τις ακολουθούν ακόμη και όσοι χρησιμοποιούν τη νόμιμη, κλωστική κάνναβη.

Να σταματήσουν «να γυρίζουν τα τσιγάρα»

Αν και το να μοιράζεται κανείς το τσιγάρο, τον ατμιστή ή το bong του με την υπόλοιπη παρέα αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της κουλτούρας της κάνναβης, μέχρι να περάσει η μπόρα, κάτι τέτοιο πρέπει οπωσδήποτε να αποφεύγεται. Ο κάθε χρήστης της κάνναβης θα πρέπει αναγκαστικά να περιοριστεί στον δικό του «εξοπλισμό». Αν και δείχνει ιδιαίτερα αγενές, πραγματική αγένεια θα ήταν η αμέλεια και ο ωχαδερφισμός που θα οδηγούσαν στην εξάπλωση του ιού.

Η Κανναβιδιόλη – CBD δεν «σκοτώνει» τον κορονοϊό

Αν και τα fake news κάθε είδους πάνε σύννεφο, δεν υπάρχει κανενός είδους απόδειξη, ούτε καν ένδειξη, ότι η Κανναβιδιόλη αποτελεί «φάρμακο» κατά του ιού. Ούτε βέβαια η κάνναβη εν γένει έχει τέτοιες ιδιότητες!

Φροντίζετε να ενημερώνεστε από αξιόπιστες πηγές. Μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν το βιβλίο Οδηγός Χρήσης Φαρμακευτικής Κάνναβης 2020 από εδώ ή να προμηθευτείτε την έντυπη έκδοσή του από εδώ.

Προφυλακτικά για bong! Δουλεύουν άραγε;

Προϊόντα σαν αυτό που παρουσιάζεται στο βίντεο παρακάτω… έχουν μια πλάκα.

Το εάν πράγματι μπορούν να προστατεύσουν από τον ιό ή όχι… Η λογική λέει ότι προφανώς μια προστασία την προσφέρουν, τουλάχιστον έναντι της πρακτικής του να ακουμπούν τα χείλη του ενός μετά τα χείλη του άλλου στο στόμιο ενός bong.

Μπορεί κανείς να τα προμηθευτεί από εδώ καταβάλλοντας 9,99 δολάρια. υπάρχει βέβαια η πιθανότητα μέχρι να φτάσει η παραγγελία μέσω Αμερικής ο ιός να έχει αποχωρήσει οικειοθελώς.

Το μόνο που απομένει, είναι να προκύψει και ελληνική πατέντα όπου προφυλακτικά θα προσαρμόζονται στις τζιβάνες. Μέχρι τότε…

Ας μην πιστεύουμε ό,τι κυκλοφορεί στο διαδίκτυο

Ο σκηνοθέτης Vivek Ranjan Agnihotri προσπάθησε απ’ ότι φαίνεται να κάνει μια πλακίτσα δηλώνοντας έτσι και την άποψή του περί αποποινικοποίησης της κάνναβης. Ελάχιστοι όμως από τους χιλιάδες που αναπαρήγαγαν το tweet του δείχνουν να το αντιλήφθηκαν.

Διαβάστε εδώ τις αναλυτικές οδηγίες του Υπουργείου Υγείας

Οι λάτρεις του φυτού οφείλουν να ακολουθούν τις οδηγίες των υπηρεσιών υγείας, οι οποίες στο κάτω κάτω της γραφής κυριαρχούνται από το απλούστατο: πλένετε συχνά και με επιμέλεια τα χέρια σας.