Κάνναβη και ελληνική τηλεόραση: Και διηγώντας τα να κλαις

Δε πάνε πολλά χρόνια απ’ την εποχή που κάθε τηλεοπτικό κανάλι που σέβονταν τον εαυτό του φρόντιζε να πάρει τις κατάλληλες αποστάσεις από την κακή και φθοροποιό κάνναβη. Μιας όμως και το θέμα «έκανε νούμερα» δεν ήταν και για να το αφήνει εντελώς ανεκμετάλλευτο.

Έτσι όποτε με κάποιο τρόπο άνοιγε η συζήτηση, ένα πάνελ «ειδικών» έσπευδε να επιφέρει στο φυτό καίρια πλήγματα και να επαναφέρει το διψασμένο για επιστημονική γνώση κοινό στην τάξη.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση το ρόλο του «πονηρού διαφημιστή ναρκωτικών» ενσαρκώνει άθελά του ο κ. Ανανιάδης. Η Mystic Pizza της οποίας είναι ιδιοκτήτης, παρά το ότι περιέχει τη νόμιμη και μη ψυχοτρόπο κάνναβη Sativa L, αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τα κανάλια ώστε να γίνει η σχετική φασαρία που θα φέρει την ποθητή μέχρι εθισμού τηλεθέαση.

«Αν κάνει χρήση κάνναβης κανείς θα βλέπει ότι τον κυνηγάνε και θα τρέχει στους δρόμους» δηλώνει ο ένας από τους καλεσμένους «ειδικούς», ενώ άλλος προβληματίζεται μήπως η πίτσα με κάνναβη «παραπλανεί το κοινό απευθυνόμενη στο υποσυνείδητό του υποσχόμενη τον παράδεισο».

Και ήταν ήδη 2004…