Κάνναβη σε κονσέρβα

Η πατέντα της κάνναβης σε κονσέρβα προήλθε από την εταιρεία Honest Marijuana Co. που κονσερβοποιεί τους ανθούς του φυτού με τη χρήση αζώτου. Και αλλάζει άρδην την αισθητική της βιομηχανίας της κάνναβης και την κουλτούρα όσων αγαπούν το φυτό.

Η έκθεση του φυτού στον αέρα για μεγάλο διάστημα, το κάνει να χάνει το άρωμα και τη φρεσκάδα του. Οι κονσέρβες κάνναβης, διάσημες πλέον στο Κολοράντο όπου η ευφορική χρήση του φυτού είναι νόμιμη, υπόσχονται φρεσκάδα, άρωμα και διάρκεια.

Ακολουθεί το υπαρξιακών ανησυχιών κείμενο για το θέμα από το πρώτο τεύχος του περιοδικού You May Say… που φέρει τον τίτλος: Κονσέρβαtive. Διαβάστε και άλλα θέματα από το πρώτο τεύχος εδώ. Δείτε τα σημεία διανομής του περιοδικού εδώ και κατεβάστε το από εδώ.

Κονσέρβαtive

Όμως κινητήριος δύναμη του σύγχρονου πολιτισμού μας, οχυρό απόρθητο της εξέλιξης του ανθρώπινου γένους, είναι η κονσέρβα.

Υπάρχει η παστερίωση, υπάρχει η συντήρηση στον πάγο της κατάψυξης, τίποτα όμως δεν μας βοήθησε να εξελιχθούμε όσο η ανακάλυψη της κονσέρβας.

Ο πολιτισμός μας θα ήταν ένα τίποτα χωρίς αυτήν!

Η κονσέρβα μας διαχωρίζει από τους απολίτιστους γιατί μας προσφέρει την ασφάλεια ότι θα έχουμε να φάμε, ακόμη κι αν η τροφή εκλείψει.

Αν δεν υπήρχε αυτή, δε θα μπορούσαμε να τη βγάλουμε καθαρή στα πυρηνικά καταφύγια, οπότε δε θα τα κατασκευάζαμε και θα παραμέναμε έκθετοι, απροστάτευτοι, σε μια πιθανή ολοσχερή καταστροφή. Άρα η κονσέρβα είναι τελικά και η αιτία που θα σωθούμε από τον πυρηνικό όλεθρο.

Μέχρι μάλιστα να έρθει η στιγμή που θα τη χρειαστούμε μεσ’ το καταφύγιο ώστε να σωθούμε και να δημιουργήσουμε απ’ την αρχή ξανά την ανθρωπότητα, η κονσέρβα θα παραμένει αγαθό αναγκαίο ακόμη και για τον άνθρωπο που δε θα καταφέρει ποτέ να έχει το δικό του πυρηνικό καταφύγιο.

Ας μην πάμε μακριά, δε θα είχαμε τρόπο να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας της Αφρικής αν δεν υπήρχε η κονσέρβα. Τώρα μπορούμε να τη ρίχνουμε από ψηλά με τα αεροπλάνα της ανθρωπιστικής βοήθειας και οι πεινασμένοι να αισθάνονται δέος με την τεχνολογική μας εξέλιξη. Και να καταλαβαίνουν έτσι ότι στον κόσμο υπάρχει λόγος που υπάρχουμε εμείς και αυτοί. Εμείς ανακαλύψαμε την κονσέρβα, εμείς είμαστε αυτοί που έχουν λόγο. Η κονσέρβα έχει λοιπόν και εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Οι νέοι μας σήμερα δεν μπορούν να καταλάβουν την αξία της κονσέρβας γιατί γεννήθηκαν σε έναν κόσμο που η κονσέρβα υπήρχε ήδη, έτσι τη θεωρούν δεδομένη όπως το αεροπλάνο, το αυτοκίνητο και το tinder.

Μόνο όσοι έζησαν την περίοδο της εικονολατρίας της κονσέρβας, έχουν δικαίωμα να κάνουν την προσευχή τους μπροστά στα έργα του Andy Warhal και να κρεμούν στον πίνακά του με τις κοτόσουπες φυλαχτά και τάματα όπως οι παλαιότεροι κρέμαγαν χρυσαφικά στην εικόνα της Παναγιάς της Τήνου.

Δεν προόδευσε ο πλανήτης έτσι απλά, χρειάστηκαν θυσίες. Εμείς που προλάβαμε τις δύσκολες εποχές, τότε που η κονσέρβα χρειάζονταν ανοιχτήρι μεταλλικό για ν’ ανοίξει, εμείς που όντας πεινασμένοι και απελπισμένοι ματώσαμε, που γρατζουνίσαμε δάχτυλο, που τη χτυπήσαμε με σφυρί για να ανοίξει, έχουμε σήμερα την υποχρέωση να μεταλαμπαδεύσουμε τη γνώση μας στους νέους, να τους βοηθήσουμε να καταλάβουν.

Αν τα καταφέρουμε, η κονσέρβα θα έχει συμβάλει και στη μείωση του χάσματος των γενεών. Κι θα έχει έτσι ολοκληρώσει την αποστολή της. Πόσα άλλωστε ιδανικά μπορούν να περάσουν αναλλοίωτα απ τη μια γενιά στην άλλη χωρίς να μπουν μέσα σε μια κονσέρβα.

Κι έτσι η κονσέρβα θα έχει φτάσει στην πληρότητα, θα έχει γίνει και το μέσο, αλλά και το ίδιο το μήνυμα.

Πηγές / Διαβάστε Περισσότερα:

You May Say Magazine