Κάνναβη: Συναντήσεις εκπροσώπων Καναδικών εταιρειών με την ελληνική πολιτική ηγεσία

Ομάδα Καναδών επιχειρηματιών και εκπροσώπων μερικών από τις μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου της κάνναβης παγκοσμίως είχε στις αρχές της εβδομάδας σειρά συναντήσεων με την ελληνική πολιτική ηγεσία.

Μεταξύ άλλων, η ομάδα των επιχειρηματιών που ενδιαφέρεται για την πολιτική της κυβέρνησης σχετικά με τα θέματα αδειοδότησης των καλλιεργειών φαρμακευτικής κάνναβης και την επίσπευση των σχετικών διαδικασιών που συχνά εμπλέκονται στις γραφειοκρατικές ελληνικές καλένδες, έλαβε διαβεβαιώσεις από τους εκπροσώπους των υπουργείων Υγείας, Ανάπτυξης, Γεωργίας και Μεταφορών για την επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών και την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να επιλύσει το συντομότερο τα σχετικά προβλήματα ώστε οι επενδύσεις να προχωρήσουν γρήγορα και απρόσκοπτα.

Οι συναντήσεις έγιναν σε καλό κλίμα, και αν και σε επίπεδο δημοσιότητας διατηρήθηκαν χαμηλοί τόνοι και οι πληροφορίες διοχετεύτηκαν με το σταγονόμετρο στον Τύπο, στις περισσότερες των περιπτώσεων η ομάδα των επιχειρηματιών συναντήθηκε με τις ίδιους τους Υπουργούς, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cannabis News, σε μια μόνο από τις συναντήσεις δε συμμετείχε ο ίδιος ο καθ’ ύλην αρμόδιος Υπουργός αλλά υψηλόβαθμος εκπρόσωπός του Υπουργείου.

Συχνά μάλιστα, στην ομάδα που περιηγήθηκε τα Υπουργεία και στις σχετικές συζητήσεις που ακολούθησαν συμμετείχαν και γνωστοί  Έλληνες επιχειρηματίες που προτίθενται να δραστηριοποιηθούν στον κλάδο της κάνναβης.

Από την πλευρά του Καναδά συμμετείχαν οι εταιρείες  BC Green Pharmaceuticals, Tilray, Canopy Growth, CeeCam Corporation, CSB Security Inc., Inhuis Contrived Incorporated, CSB Security Inc. TGOD Hellas S.A. και BCG.

Παρακάτω το σχετικό tweet του Υφυπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Παπαθανάση και η αναπαραγωγή του από τον λογαριασμό της Καναδικής πρεσβείας.