Κάνναβη: Βήμα σημειωτόν αντί για τρέξιμο

«Φρενάρει » η καθυστέρηση του Υπουργείου Υγείας να ρυθμίσει τον τρόπο συνταγογράφησης  ώστε να χορηγηθoύν στους ασθενείς τα σκευάσματα που έχουν ανάγκη αλλά και να ξεκινήσει χωρίς εμπόδια η καλλιέργεια της φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα.

[Από τη στήλη Η άποψή Μας, του TVXS]

Ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, σε χθεσινό άρθρο του, επαναλαμβάνει τις καλές κυβερνητικές προθέσεις αλλά η νομοθετική πρωτοβουλία έχει καθυστερήσει παρότι ο ίδιος πριν από 5 μήνες την είχε εξαγγείλει. Η υπουργική απόφαση που  εκδόθηκε τον Ιούλιο ρύθμισε γενικότερα ζητήματα διακίνησης αλλά όχι το μείζον ζήτημα της συνταγογράφησης.

Οι  Έλληνες ασθενείς που έχουν ανάγκη την αγωγή είτε προστρέχουν στη μαύρη αγορά πληρώνοντας την πανάκριβα  είτε αναγκάζονται να καλλιεργήσουν την κάνναβη για να συλληφθούν από την Αστυνομία, που συνεχίζει τις παρωχημένες πολιτικές, πατώντας ακριβώς στην αμφισημία της πολιτικής εξουσίας. Παράλληλα, η χώρα κινδυνεύει να χάσει σοβαρές ξένες επενδύσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ στον τομέα της φαρμακευτικής κάνναβης από  ξένες εταιρείες ή και Έλληνες παραγωγούς, που διστάζουν να επενδύσουν ή να  ξεκινήσουν καλλιέργειες ακριβώς εξαιτίας των αντιφατικών μηνυμάτων της κυβερνητικής πλευράς.

Η κυβέρνηση έχει εντοπίσει εξαρχής τη μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα αλλά τα χρόνια περνούν και αντί οι πρωτοβουλίες να τρέχουν πάνε με βήμα σημειωτόν. Το αρμόδιο υπουργείο πρέπει επιτέλους να εξαγγείλει ένα σαφές και συνολικό χρονοδιάγραμμα των κινήσεων του και να φροντίσει να το τηρήσει.

Διαβάστε επίσης: Ολόκληρο το άρθρο του Υπουργού Υγείας και μια αναλυτική εκτίμηση όσων αναφέρονται σε αυτό.