«Καταστροφική για την υγεία η μίξη της κάνναβης με καπνό»

Mια από τις συνήθεις πρακτικές για τη χρήση της κάνναβης είναι η ανάμειξή της με τον καπνό. Η πρακτική όμως αυτή δημιουργεί μια σειρά από σοβαρά θέματα υγείας, μιας και στην καλύτερη περίπτωση ο καπνιστής έχει όλες τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος.

Κάθε χρόνο περί τα 8 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν με τα αίτια του θανάτου τους να έχουν άμεση σχέση με το κάπνισμα.

Σε χώρες όπως η Αμερική όπου η χρήση της κάνναβης τόσο για ιατρικούς όσο και για ψυχαγωγικούς λόγους είναι σε πολλές Πολιτείες νόμιμη, μόνο το 8% όσων κάνουν χρήση κάνναβης την αναμειγνύουν με καπνό τσιγάρου. Σε άλλες περιοχές του πλανήτη όμως το ποσοστό αυτό είναι πολύ υψηλότερο.

Στην Ευρώπη ιδιαίτερα περίπου το 90% των χρηστών κάνναβης, αναμειγνύουν το φυτό με καπνό τσιγάρου. Αυτό όχι μόνο αλλάζει το άρωμα και τη γεύση της κάνναβης, αλλά και τον τρόπο που συστατικά της κάνναβης σαν το THC και το CBD δρουν.

Η νικοτίνη απελευθερώνει ουσίες που δρουν ηρεμιστικά στον ανθρώπινο οργανισμό. Αυτό αν και σε πρώτη ανάγνωση δείχνει να συνδυάζεται αρμονικά με τις ιδιότητες της κάνναβης, στην πραγματικότητα οδηγεί συχνότατα, στην “ανάγκη για ένα ακόμη τσιγάρο” σε λίγη ώρα.

Η κάνναβη με αυτόν τον τρόπο λειτουργεί ως προθάλαμος του καπνού και ταυτόχρονα μετατρέπει τον καπνό σε προθάλαμο της κάνναβης (το φαινόμενο “reverse gateway effect”).

Τα ολοένα και πιο δημοφιλή στην Αμερική εναλλακτικά μέσα χρήσης της κάνναβης όπως τα τρόφιμα, τα έλαια, αλλά και η μέθοδοι ατμοποίησής της αποτελούν μονόδρομο για όσους επιθυμούν να κάνουν χρήση κάνναβης για ευφορικούς σκοπούς περιορίζοντας όσο το δυνατόν τις καταστροφικές συνέπειες του καπνίσματος.

Πηγές / Διαβάστε Περισσότερα

ΗΕRB Here’s Why Mixing Tobacco With Cannabis Is So Dangerous

ΗΕRB  Weed Smoke VS. Cigarette Smoke: Which Is Worse?