Kινητό-μίνι εργαστήριο ελέγχου της κάνναβης

Αν αναλογιστεί κανείς πόσο πίσω βρίσκεται η έρευνα για την κάνναβη λόγω της απαγόρευσης του φυτού που εγκλώβισε τον επιστημονικό κόσμο επί μισό αιώνα, έρευνα που αποδεδειγμένα «θα μπορούσε να σώσει ζωές», δεν μπορεί να αποφασίσει αν θα κλάψει ή θα γελάσει με την ραγδαία επί των ημερών μας τεχνολογική εξέλιξη και «τις πολυτέλειες» που προσφέρει η αναπτυσσόμενη βιομηχανία της κάνναβης.

Τελευταίο βέλος στη φαρέτρα των λάτρεων της τεχνολογίας, των εραστών κάθε είδους gadget και της εν γένει καινοτομίας, επιχειρηματικής ή μη, η μικρή αυτή συσκευή που αναλύει τι τρώμε, τι πίνουμε και τι καπνίζουμε.

Σε αυτήν μπορεί κανείς να τοποθετήσει τους ανθούς του φυτού ή ένα έλαιο που προέρχεται από αυτό και μετά από 3 λεπτά της ώρας να έχει στην οθόνη του κινητού τηλεφώνου του μια αναλυτική καταγραφή της ποσότητας CBD ή ΤHC που αυτό περιέχει.

Συμπληρωματικά ο επίδοξος καταναλωτής μπορεί να έχει και μια ακόμη σειρά ενδείξεων, όπως το εάν το συγκεκριμένο φυτό ή έλαιο θα του προσφέρει ευθυμία και ενέργεια ή θα τον βυθίσει σε προβληματισμούς φιλοσοφικού χαρακτήρα.

Στην περίπτωση που η κάνναβη χρησιμοποιείται για θεραπευτικούς σκοπούς, μπορεί μάλιστα να καθοδηγηθεί ο χρήστης του μίνι αυτού αναλυτή συστατικών και για το σε ποιές παθήσεις μπορεί η συγκεκριμένη ποικιλία του φυτού να φανεί αποδοτική.

Στον αναλυτικό οδηγό της συσκευής που μπορείτε να δείτε εδώ,  θα βρείτε από πληροφορίες για τη λειτουργία του ενδοκανναβιβνοειδούς συστήματος, μέχρι οδηγίες για το πως θα δημιουργήσετε το προσωπικό προφίλ σας. Υπάρχει για παράδειγμα επιλογή «θέλω να παρέμβω σε επιληψίες»…

Η συσκευή έκανε ήδη το ντεμπούτο της στην Αμερική και μπορεί κανείς να την προμηθευτεί και στην Ελλάδα εάν καταβάλει  700 δολάρια. Εάν μάλιστα πρόκειται για παραγωγό, καλλιεργητή ή μεταποιητή, για αυτόν υπάρχει η «ενισχυμένη έκδοση» των 900 δολαρίων.

Δυστυχώς μιας και η αγορά όπως συνηθίσαμε να λέμε «αυτορρυθμίζεται» και δε δείχνει να υπάρχει κάποια κρατική υπηρεσία ή κάποιο πανεπιστημιακό ίδρυμα που να πιστοποιεί τις δυνατότητες της συσκευής, μόνο εάν πληρώσει κανείς και την παραλάβει θα μπορέσει να αποκτήσει σαφή γνώση της εγκυρότητας των αποτελεσμάτων της.

Μέχρι τότε ας αρκεστούμε να κρίνουμε το design της.

Πηγές / Διαβάστε Περισσότερα:

 CDX  H επίσημη ιστοσελίδα του προϊόντος.