ΚΚΕ: Η κάνναβη είναι το όπιο του λαού

Το τελευταίο διάστημα το κόμμα έχει επιλέξει ως έναν από τους πυλώνες της παρέμβασής του στην κοινωνία αυτόν της «εναντίωσης στη ναρκω-κουλτούρα που επιφέρει η κάνναβη».

Καλεί σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια σε Μπαζάρ προϊόντων κάνναβης, ενώ από τα έδρανα της Βουλής αγανακτεί «με τη χρησιμοποίηση παιδιών» για την προώθηση της κάνναβης όταν αυτά κάνουν μια  σχολική εργασία για τις θετικές οικολογικές συνέπειες που θα είχε η χρήση μιας σακούλας από κάνναβη αντί μιας σακούλας από πλαστικό.

Υπάρχουν μάλιστα και περιπτώσεις σαν εκείνην της ΕΛΜΕ Ηρακλείου στις οποίες το ΚΚΕ δείχνει να συμμάχησε με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τη Νέα Δημοκρατία για να επιτύχει την έκδοση ψηφίσματος ενάντια στο κακό φυτό.

[Toυ Αποστόλη Καπαρουδάκη]

Είναι λοιπόν η κάνναβη το όπιο του λαού και όχι η θρησκεία όπως λάθος πίστευε ο Μάρξ.

Το ΚΚΕ άλλωστε με τη θρησκεία δεν πολυμπλέκεται. Κάτι που δε θέλει να συγκρουστεί με τα συντηρητικά αντανακλαστικά των μελών και των ψηφοφόρων του, κάτι που η έννοια της πατρίδας είναι συνυφασμένη σε αυτή τη χώρα με την έννοια της Εκκλησίας και οι κομμουνιστές έφεραν άδικα επί χρόνια τη λέζα του «αντιπατριώτη», οπότε το γνωστό περί θρησκείας απόφθεγμα του Μαρξ, ακούγεται σπάνια πλέον ή και καθόλου από τα χείλη των μελών του κόμματος.

Με την κάνναβη όμως το ΚΚΕ μπλέκεται. Για να σώσει τα παιδιά μας από τα ναρκωτικά! Διότι ως γνωστόν δεν είναι τα συνθετικά ναρκωτικά που αλωνίζουν και δολοφονούν, δεν είναι η ηρωίνη και το κρακ, δεν είναι τα υγρά μπαταρίας «που βαράνε» οι ανθρώπινες σκιές στους δρόμους γύρω από τα Πανεπιστήμια το πρόβλημα. Η κάνναβη είναι.

ΚΚΕ_1

Κάλεσμα σε κινητοποίηση ενάντια στο Μπαζάρ προϊόντων κάνναβης στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, εκεί όπου εκτός των άλλων συμμετείχαν ως ομιλητές και Σύλλογοι Ασθενών που χρησιμοποιούν κάνναβη ως αναγκαίο φάρμακο, αλλά και γιατροί.

Και με το αλκοόλ βέβαια το ΚΚΕ δεν μπλέκεται. Κι ας έχει η κατάχρησή του αποτελέσματα καταστροφικά και ας επιφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό εξάρτηση πολύ ισχυρότερη της κάνναβης που μόνο ψυχική εξάρτηση μπορεί να δημιουργήσει. Κι ας βλέπουν οι αλκοολικοί που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο της εξάρτησης ποντίκια και κατσαρίδες να τους τρώνε τις σάρκες.

Η μπυρίτσα και το κρασάκι μια χαρά πωλούνται στα Φεστιβάλ της ΚΝΕ συνοδεύοντας το πατροπαράδοτο (και ελληνικό βέβαια) καλαμάκι σουβλάκι, ωθώντας «τους συντρόφους» σε ζεμπεκιές «καθαρές» υπό τους ήχους του «σ’ αναζητώ στη Σαλονίκη ξημερώματα».  Η μέθη από το αλκοόλ είναι για το ΚΚΕ απενοχοποιημένη. Και όπως είναι λογικό, όταν τα μέλη της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας γίνονται σταφίδα απ’ τη ρετσίνα, αντιμετωπίζονται από τη συντροφική ομήγυρη με μια δόση χιούμορ και κάποιος τους προσφέρει ένα σκέτο καφέ για να στανιάρουν.

Και ο καπνός του τσιγάρου είναι βέβαια αποποινικοποιημένος για τα μέλη του κόμματος. Κι ας είναι χιλιάδες τα εμφράγματα, οι καρκίνοι και τα εγκεφαλικά με τα οποία φτάνουν οι άνθρωποι να βλέπουν το ραδίκι ανάποδα. Κι ας φέρνει η εξάρτηση από τον καπνό σύνδρομα στέρησης δύσκολα σε όσους προσπαθούν να αποτοξινωθούν από αυτόν. Η κάνναβη είναι το μεγάλο μας πρόβλημα.

Για το ΚΚΕ η κάνναβη είναι ο προθάλαμος για τα σκληρά ναρκωτικά, δεν είναι ούτε το νόμιμο αλκοόλ, ούτε ο καπνός.

Η κάνναβη μάλιστα, για το ΚΚΕ, δεν έχει ιαματικές ιδιότητες. Τα εκατομμύρια των ανθρώπων που τη χρησιμοποιούν ανά τον πλανήτη για αυτό το σκοπό έχουν προφανώς πλανηθεί.

Απόσπασμα από το ίδιο κάλεσμα σε διαμαρτυρία. Όπως διαβάζουμε, οι ασθενείς είναι θύματα των οποίων ο πόνος αξιοποιείται για να νομιμοποιηθεί «το ναρκωτικό».

«Δεν υπάρχει θεραπευτική κάνναβη», λέει το ΚΚΕ. Προφανώς εκατοντάδες διεθνείς επιστημονικές μελέτες για την ιαματική χρήση του φυτού, είναι άχρηστες ή κατευθυνόμενες ή μέρος του γενικότερου σχεδίου αποχαύνωσης και παραίτησης από τους κοινωνικούς αγώνες.

Κι αν το σκεφτούμε και καλύτερα, όλα τα κινήματα που συνδέθηκαν με την κάνναβη, από το Γούντστοκ μέχρι το Μάη του ’68 , δεν είχαν τη σωστή επαναστατική γραμμή.

Αλλά και στη χώρα μας, όλοι όσοι προτάσσουν την ελεγχόμενη αποποινικοποίησης της χρήσης των ουσιών ως ένα δρόμο για τη μείωση της εξάρτησης και την διάλυση των παράνομων κυκλωμάτων, είναι τουλάχιστον ύποπτοι.

Στο λαό πρέπει να απαγορεύονται πολλά. Γιατί ο λαός μας δεν ξέρει και μπορεί να πλανηθεί. Μόνο η επαναστατική πρωτοπορία του ΚΚΕ μπορεί να τον οδηγήσει στον ορθό δρόμο.

Το ΚΚΕ βρίσκεται έτσι να εκφράζει τα επιχειρήματα και τη λογική του Πολέμου Ενάντια στα Ναρκωτικά που χρησιμοποίησαν κατά κόρον Αμερικανοί Πρόεδροι όπως ο Νίξον και ο Μπους ως ιδεολόγημα της ιμπεριαλιστικής τους πολιτικής σε χώρες όπως η Κολομβία, το Μεξικό και η Ονδούρα.

«Περίεργοι ασθενείς» και «ύποπτοι αγρότες»…

Όταν όμως ένα κόμμα με την ιστορία του ΚΚΕ όχι μόνο υποκλίνεται στα συντηρητικότερα των ενστίκτων της κοινωνίας, αλλά και τα ανακυκλώνει, τα αναπαράγει και τα κάνει σημαία του, η κοινωνία ωθείται με δύναμη προς τα πίσω.

Προφανώς οι Έλληνες ασθενείς με σοβαρότατες ασθένειες που έχουν ανάγκη την κάνναβη, (αν δεν είναι κρυφο-χασικλίδες) είναι θύματα. Και δεν τους φτάνει η Πολιτεία που αισθάνονται να τους εμπαίζει, καθώς παρά τις εξαγγελίες δεν έχει ακόμη ούτε ένας Έλληνας ασθενής καταφέρει να έχει νόμιμη πρόσβαση στο φάρμακό του. Οι ασθενείς έχουν να αντιμετωπίσουν και τον κοινωνικό στιγματισμό, στον οποίο το ΚΚΕ πρωτοστατεί.

Η επίθεση, με αυτόν τον πλάγιο τρόπο σε μία από τις πλέον αδύναμες κατηγορίες πολιτών που βρίσκονται σε ανάγκη, η συμβολή στον στιγματισμό τους, η συμβολή στην καθυστέρηση των διαδικασιών μέσω των οποίων θα μπορέσουν να προμηθευτούν τα φάρμακά τους, συντελεί στην αύξηση του πόνου. Όχι μεταφορικά, κυριολεκτικά. Και αποκτά χαρακτηριστικά ανθρωποφαγίας.

Ίσως λοιπόν να είχε νόημα και μια διαδήλωση ενάντια στους ασθενείς που χρειάζονται μορφίνη για να αντέξουν τους πόνους. Ίσως να ήταν σκόπιμο να τους αποκαλούμε «πρεζάκια» και «ναρκοκουλτουριάρηδες» και να καλούμε τη νεολαία μας να διαδηλώνει έξω από τα νοσοκομεία.

Παρέμβαση φίλων και μελών του κόμματος έξω από μπαζάρ προϊόντων κάνναβης. δημοτική αγορά Κυψέλης 22.4.2018. / Από το facebook του Κωνσταντίνου Τσαπτσίνου.

Φυσικά ούτε κουβέντα δε γίνεται για τους επαγγελματίες, τους μικροκαλλιεργητές κλωστικής κάνναβης και τους Συνεταιρισμούς τους, δεν είναι αυτοί ούτε «λαϊκά στρώματα», ούτε «αυτοαπασχολούμενοι μικροί μαγαζάτορες» ή «φτωχοί αγρότες». Αυτοί, αν δεν είναι «παραπλανημένοι», μπορεί να είναι διαφθορείς της κοινωνίας ή και έμμισθα όργανα της αντεπανάστασης. Οπότε ας πούμε κι ένα μπράβο στην αστυνομία μας που τους συλλαμβάνει γιατί φτιάχνουν χυλοπίτες με αλεύρι κάνναβης πλούσιο σε Ω3 και Ω6…

Ίσως να εξετάσουμε κι αν αυτή ακόμη η αναλογία Ω3 και Ω6 στη διατροφή είναι μια προπαγάνδα του καπιταλισμού, μια κερκόπορτα μέσω της οποίας οι νέοι μας θα γίνουν χασικλίδες, κι έτσι πρεζάκια, κι έτσι παθητικά όργανα της άρχουσας τάξης η οποία μέσω της προπαγάνδας της ισορροπημένης διατροφής σχεδιάζει να σπρώξει τη νεολαία στην απάθεια και την παραίτηση από τους κοινωνικούς αγώνες.

Τους οποίους κοινωνικούς αγώνες μόνο το κόμμα που κατέχει δικαιωματικά, εκ του Θεού, τη δυνατότητα να προσφέρει ISO επαναστατικότητας, μπορεί να χαρακτηρίσει ως ορθούς ή λανθασμένους.

Πηγή

Διαβάστε  περισσότερα:

Ριζοσπάστης: Καμιά ανοχή στη «ναρκω-κουλτούρα»!

902.gr Κινητοποίηση μαζικών φορέων ενάντια στο «ναρκω-bazaar» (ΦΩΤΟ)