Κολοράντο: 5 χρόνια μετά τη νομιμοποίηση, η χρήση κάνναβης από εφήβους συνεχίζει να μειώνεται

Η νέα έρευνα του Aμερικανικού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών της Αμερικής (CDC) είναι χαρακτηριστική για τα αποτελέσματα που δύναται να έχει στους εφήβους η νομιμοποίηση της χρήσης της κάνναβης.

Στο Κολοράντο λοιπόν που η χρήση του φυτού νομιμοποιήθηκε πριν πέντε χρόνια το ποσοστό χρήσης κάνναβης από εφήβους μειώνεται σταθερά έκτοτε.

Το στοιχείο αυτό δε θα ήταν τόσο εντυπωσιακό εάν μεγάλο μέρος των πολέμιων της νομιμοποίησης του φυτού δε χρησιμοποιούσε το επιχείρημα «του κινδύνου η νεολαία μας να πέσει στα ναρκωτικά» με τόση ένταση.

Αποκτά μάλιστα ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την Ελλάδα μιας και ακόμη και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών πρόσφατα προχώρησε σε «ανακοίνωση επικινδυνότητας της κάνναβης» από κοινού με τον ΟΚΑΝΑ και το ΚΕΘΕΑ επικαλούμενος στοιχεία αίολα που θεωρητικά θα υποδείκνυαν ότι η νομιμοποίηση του φυτού έστω και για φαρμακευτική χρήση, ούτε λίγο ούτε πολύ, θα σπείρει στους εφήβους την καταστροφή.

Σύμφωνα με την έρευνα του CDC που αφορά στη συμπεριφορά των εφήβων το 16,9% των νέων μεταξύ 12 και 17 ετών του Κολοράντο δήλωσε ότι έκανε χρήση κάνναβης τον τελευταίο μήνα ενώ το 2011, έναν χρόνο πριν τη νομιμοποίηση της χρήσης κάνναβης στην Πολιτεία, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 22%.

Το Κολοράντο υπήρξε η πρώτη Πολιτεία της Αμερικής που ακολούθησε ανοικτή πολιτική απέναντι στην κάνναβη επιτρέποντας και την ανάπτυξη της σχετικής αγοράς. Η πώληση βέβαια κάνναβης σε ανήλικους απαγορεύεται, καθώς λογική και νόμιμη είναι η λεγόμενη «ενήλικη  χρήση» (adult use)

 

Η χρήση άλλων ουσιών όπως έκστασι, κοκαΐνη και αλκοόλ, επίσης μειώθηκε στο Κολοράντο μεταξύ του 2011 και του 2017.
.
Πηγές/Διαβάστε Περισσότερα: