Κολοράντο: ενίσχυση άστεγων και τοξικοεξαρτημένων από τον «φόρο της κάνναβης»

H νόμιμες επιχειρήσεις της κάνναβης στο Κολοράντο απέφεραν περισσότερα από 105 εκατομμύρια δολάρια στα δημόσια ταμεία της Πολιτείας το οικονομικό έτος 2016-2017.

Tα έσοδα από τον “Marijuana Tax Cash Fund” τον φόρο που θέσπισαν οι Αρχές για τα προιόντα της κάνναβης, θα αξιοποιηθούν για τους άστεγους και τους εξαρτημένους από τα οποιοειδή, καθώς και για τα σχολεία και τη δημόσια υγεία σύμφωνα με το διάταγμα που εξέδωσε ο Κυβερνήτης της Πολιτείας John Hickenlooper την περασμένη Παρασκευή.

Το Κολοράντο είναι μια από τις 6 Αμερικανικές Πολιτείες που εκτός της φαρμακευτικής κάνναβης έχουν επιτρέψει τη χρήση του φυτού και για ψυχαγωγικούς σκοπούς.

Πολιτείες με σχετικούς νόμους όπως το Κολοράντο και η Ουάσινγκτον έχουν αρχίσει ήδη να γεύονται τα (οικονομικά τουλάχιστον) οφέλη της σχετικής τροποποίησης του νόμου, η ψυχαγωγική όμως χρήση του φυτού παραμένει παράνομη σύμφωνα με τον Ομοσπονδιακό Αμερικανικό νόμο.

Και αυτό με τη σειρά του κάνει τους μετέχοντες στην “οικονομική έκρηξη της κάνναβης” να ανησυχούν ιδιαίτερα για το τι τους επιφυλάσσει το άμεσο μέλλον μετά την εκλογή του νέου Αμερικανού Προέδρου.

Νόμιμη επιχείρηση πώλησης κάνναβης στην πολιτεία του Κολοράντο των ΗΠΑ

Πηγές / Διαβάστε Περισσότερα:

VICE: $100 million pot windfall 
Cannabis Culture Colorado’s Weed Boom will Fund Schools and Fight Opioid Addiction