«Κρασί» με κάνναβη, αλλά χωρίς αλκοόλ

Το μπουκάλι κοστίζει περίπου πενήντα ευρώ κι έχει, λένε οι δημιουργοί του, μια ελαφρά μυρωδιά λεμονιού, λεβάντας και κίτρου και έντονη γεύση κάνναβης.

Πωλείται μόνο στις Αμερικανικές Πολιτείες που η κατανάλωση κάνναβης είναι νόμιμη και είναι δημιουργία της Rebel Coast Winery.

Η κάθε φιάλη περιέχει 16 mg τετραϋδροκανναβινόλης (THC), 4 mg ανά μερίδα και το κάθε ποτήρι έχει περίπου 35 θερμίδες, ενώ για να «δράσει» «χρειάζονται περίπου 15 λεπτά.

Από το κρασί έχει αφαιρεθεί το αλκοόλ μιας και δεν ευρέθη ακόμη ο τρόπος με τον οποίο αλκοόλ και κάνναβη θα μπορούσαν να αναμειχθούν χωρίς να επηρεαστεί αρνητικά η ποιότητα του κρασιού.

Μεγαλύτερο ίσως ενδιαφέρον κι απ’ την ίδια την «καινοτομία» -μιας και με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα έφτανε η στιγμή και για αυτό- είναι η αισθητική με την οποία λανσάρεται στην αγορά το εν λόγο προϊόν, χαρακτηριστική της οποίας είναι το βίντεο της διαφήμισής του και ο τρόπος με τον οποίο εμπλέκει την γυαλιστερή κουλτούρα του μάρκετινγκ με το χιούμορ και «την ιστορία» του φυτού.
.