Κρέμα κάνναβης της Ιεράς Μονής Ἀναλήψεως τοῦ Σωτῆρος τῆς Πρώτης τοῦ νομοῦ Σερρῶν

«Η κάνναβη κατέχει ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια  στην παγκόσμια  ιστορία της θεραπευτικής. Η κάνναβη πέρασε στην ιατρική πρακτική πολλών χωρών και χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των αρθριτικών και μυοσκελετικών πόνων για περισσότερο από τρεις χιλιάδες χρόνια.Η φαρμακευτική κάνναβης ουδεμία σχέση φέρει με το ναρκωτικό».

Με αυτές τις διευκρινήσεις, όπως διαβάζουμε στο περιοδικό You May Say…, η Μονή Αναλήψεως του Σωτήρος των Σερρών προσφέρει στους επισκέπτες της αλλά και τους φίλους που μπορούν να αγοράσουν μέσω της ιστοσελίδας της την κρέμα που περιέχει συστατικά του φυτού.

Ενδιαφέρουσα ίσως λεπτομέρεια στο μπουκαλάκι με την κρέμα, εκεί που έχουμε συνηθίσει σε ανάλογα προϊόντα να βλέπουμε το σχήμα των φύλλων του φυτού, αντικρίζουμε το πράσινο σήμα της Μονής.

 

Κατά τα άλλα ακολουθούν οι πληροφορίες γύρω από την κρέμα όπως τις διαβάζουμε στη σελίδα της Μονής. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να καταλάβουμε εάν περιέχει Κανναβιδιόλη – CBD ή άλλης μορφής εκχύλισμα από τους σπόρους του φυτού.

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ: Ειδικά μελετημένη κρέμα με φυτικά συστατικά που έχουν αναλγητικές και μυοχαλαρωτικές ιδιότητες.

Βοηθά στην άμεση ανακούφιση από κάθε είδους μυϊκή ενόχληση. Δυσκαμψία αρθρώσεων,γονάτων,ώμων,δακτύλων, μυϊκές κράμπες,αθλητικές κακώσεις,διάστρεμμα,θλάση, εξάρθρωση, σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα .Ενδείκνυται στην προθέρμανση των αθλητών.

Ingredients: Aqua, Stearic Acid, Hemb Oil,Boswellia Serrata, Natural Arnica Montana Flower Extract ,Urtica Dioika Extract, Harpagophytum Procumbens, Salix Alba,D-Glucosamine,MSM,Chondroitin, Eucalyptus leaf oil and more.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: Aqua,stearic acid,boswellia serrata, natural arnica montana flower extract urtica dioika extract, Harpagophytum procumbens, salix alba,D-glucosamine,MSM,chondroitin, Eucalyptus leaf oil.

ΓΙΑΤΙ  ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ;

Γιατί περιέχει,

  • Boswellia serrata (λιβανέλαιο) Αυξάνει την κινητικότητα των αρθρώσεων. Μειώνει το οίδημα , αντιμετωπίζει και προλαμβάνει την ρευματοειδή αρθρίτιδα.
  • Αρπαγόφυτο( HARPAGOPHYTUM  Procumbens) Το βότανο έχει αντιφλεγμονώδεις, αντιρρευματικές, αναλγητικές, ηρεμιστικές και διουρητικές ιδιότητες. Στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία, το αρπαγόφυτο χρησιμοποιείται κυρίως για την αντιμετώπιση της αρθρίτιδας, και της μυαλγίας.

Κάνναβη Η κάνναβη κατέχει ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια  στην παγκόσμια  ιστορία της θεραπευτικής. Η κάνναβη πέρασε στην ιατρική πρακτική πολλών χωρών και χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των αρθριτικών και μυοσκελετικών πόνων για περισσότερο από τρεις χιλιάδες χρόνια.Η φαρμακευτική κάνναβης ουδεμία σχέση φέρει με το ναρκωτικό.

  • Salixalba (λευκή ιτιά) αντιφλεγμονώδες και αντιρευματικό.
  • MSM τροφοδοτεί τους συνδετικούς ιστούς με θείο, το οποίο αποτελεί κύριο δομικό στοιχείο του καθώς και των χόνδρων.
  • Χονδροϊτίνη είναι η ουσία που εν μέρει δίνει στο χόνδρο αντοχή στην πίεση και λιπαίνει την άρθρωση.
  • Γλυκοζαμίνη βοηθά στην αναπαραγωγή του χόνδρου.

Εικόνα από την ιστοσελίδα της Μονής

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ: Απλώστε  στην περιοχή όπου υπάρχει το πρόβλημα( αυχένας ώμοι,χέρια,μέση,γόνατα, κάτω άκρα)

μία ποσότητα από την κρέμα και αφήστε την να απορροφηθεί με απαλές μαλάξεις.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:  Η κρέμα επιφέρει γρήγορη ανακούφιση από τον πόνο,το κάψιμο και την φλεγμονή.

Η διάρκεια της θεραπείας,εξαρτάται από τον βαθμό της φλεγμονής. Είναι φθηνή σε σύγκριση με άλλες θεραπείες,συμπεριλαμβανομένων των ιατρικών συνταγών κορτιζόνης και φυσιοθεραπείας.

ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ:  Κατάλληλη για εξωτερική χρήση. Να μην

εφαρμόζεται σε ανοικτές πληγές.Απαγορεύεται η επαφή με τα μάτια.Πλύνετε τα χέρια σας μετά την χρήση. Αντενδείκνυται σε όσους έχουν υπερευαισθησία στα συστατικά της. Δεν ενδείκνυται για παιδιά κάτω των 12 ετών. Τά βότανα δεν αντικαθιστούν την ιατρική αγωγή.

Συσκευασία: 50 ml

ΦΥΤΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ ΧΩΡΙΣ PARABENS & ΧΗΜΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ.