Kύμα συμπαράστασης στον Ελληνοαυστραλό γιατρό που φυλακίστηκε για καλλιέργεια κάνναβης

Ο Ανδρέας Κατελάρης θα εμφανιστεί αύριο σε δικαστήριο της Αυστραλίας αιτούμενος  την αποφυλάκισή του με χρηματική  εγγύηση.  Συνελήφθη στις 5 Δεκεμβρίου του 2017 γιατί συνέχισε να κάνει… αυτό που κάνει τα τελευταία 20 χρόνια, να καλλιεργεί κάνναβη ώστε να τη χορηγεί σε ασθενείς, ιδιαίτερα σε παιδιά που πάσχουν από επιληπτικές κρίσεις.

Έτσι στα φόρουμ, τις σελίδες και τα γκρουπ των ασθενών στο facebook ανά τον πλανήτη, οι υπογραφές συμπαράστασης και τα μηνύματα διαμαρτυρίας δίνουν και παίρνουν, ενώ και στην εκτός οθόνης ζωή στην Αυστραλία προγραμματίζονται για αύριο ειρηνικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Μπορεί η χρήση της κάνναβης για ιατρικούς  σκοπούς να έγινε πρόσφατα νόμιμη στη χώρα, η οποία εκτός των άλλων προγραμματίζει και εξαγωγές του φυτού, ο διάσημος όμως ανά τον πλανήτη κ. Katelaris συνελήφθη «για παράνομη καλλιέργεια του φυτού»…

Η ιστορία του με το φυτό, η οποία εκτός των άλλων του στοίχισε και την στέρηση της άδειας άσκησης του επαγγέλματος του γιατρού, ξεκίνησε το 1997.  Από τότε μέχρι σήμερα ο, περισσότερο γνωστός ως Dr Pot, θεράπευσε εκατοντάδες παιδιά, ενεπλάκη όμως και σε επιστημονικά αμφίβολες πρακτικές.

O γιατρός αποτελεί μια από τις πλέον αμφισβητούμενες μορφές της ιατρικής κοινότητας μιας και πριν δυο χρόνια δε δίστασε να κάνει ένεση με έλαιο κάνναβης απευθείας στους όγκους δύο ασθενών του, πρακτική η οποία ούτε καν ως «πειραματική» δεν μπορεί να καταγραφεί μιας και δεν πληρεί καν τα βασικές προϋποθέσεις για κάτι σχετικό.

«Το όριο  ανάμεσα στο  να είναι κανείς τολμηρός ή απλά βλάκας είναι μερικές φορές θολό», δήλωσε ο εκτός των άλλων κάτοχος διδακτορικού κ. Κατελάρης «κι εγώ αντί του άσπρου ή του μαύρου επιλέγω τις αποχρώσεις του γκρι», συμπλήρωσε.

Ο ελληνικής καταγωγής κ. Κατελάρης ποζάρει με φαγητά και ποτά κάνναβης για το Τhe Australian

Η σελίδα από την οποία μπορείτε να αντλήσετε περισσότερες πληροφορίες και να ενισχύσετε οικονομικά την προσπάθεια του  γιατρού βρίσκεται εδώ,  Ενώ μηνύματα συμπαράστασης μπορείτε να στείλετε στη διεύθυνση AKatelarisMovement[at]gmail.com

Πηγές / Διαβάστε Περισσότερα:

The Sunday Morning Herald: Deregistered doctor referred to police over cannabis experiment on ovarian cancer patients

Τhe Australian: Career of cannabis ‘doctor’ goes to pot as watchdog called in

Shine Shine Coast: Bid to free Dr Pot: ‘There will be a lot of sympathy for him’

Real Pharmacy: Meet Dr. Cannabis

Nέος Κόσμος:  Μια θεραπεία που δεν σε μαστουρώνει…