Κύπρος: Ο Σύνδεσμος Κάνναβης, μέλος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου

Ένα νέο μέλος απόκτησε στο κατάλογο του ΚΕΒΕ. Πρόκειται για τον Κυπριακό Σύνδεσμο Κάνναβης που σκοπό έχει να επωφεληθεί από τις ιατρικά οφέλη που μπορεί να προσφέρει η κάνναβη αλλά και να ενισχύσει σημαντικά το κομμάτι της Κυπριακής οικονομίας όπως αναφέρει το Κυπριακό Nomisma.

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΚΕΒΕ, η Ιδρυτική Συνέλευση του Συνδέσμου “Cyprus Cannabis Association”, με κύριους στόχους να εκπροσωπεί όλους τους ενδιαφερόμενους και ενώσεις που μπορούν να επωφεληθούν από την ανάπτυξη μιας ζωντανής, βιώσιμης και ανθηρής βιομηχανίας κάνναβης στην Κύπρο vα εκπροσωπεί τη βιομηχανία κάνναβης ενώπιον της κυβέρνησης, τα θεσμικά όργανα και τα υπουργεία, όπως επίσης να προωθήσει την επιμόρφωση, έρευνα και ανάπτυξη του τομέα στη Κύπρο.

Οι διεθνείς εξελίξεις σχετικά με την βιομηχανία της κάνναβης κινούνται ταχέως, καθώς τα ιατρικά οφέλη από τη θεραπεία με κανναβινοειδή που προκύπτουν από έναν αυξανόμενο αριθμό επιστημονικών μελετών, δείχνουν ότι η ιατρική κάνναβη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία διάφορων συμπτωμάτων όπως μεταξύ άλλων πόνο, φλεγμονή, εντερική νόσο, επιληπτικές κρίσεις, ναυτία, καρκίνο, AIDS, πολλαπλή σκλήρυνση.

Η Κύπρος έχει μοναδική ευκαιρία να εδραιώσει ηγετική θέση στη βιομηχανία κάνναβης και όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι η οικονομία θα επωφεληθεί σημαντικά από τις δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης που θα αναπτυχθούν, τις επιπρόσθετες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν καθώς και την παραγωγή, τη διανομή, την επεξεργασία και την εξαγωγή κάνναβης που θα καλλιεργείται στην Κύπρο.

Τα Ιδρυτικά Μέλη του Συνδέσμου είναι οι εταιρείες

  • Athos ΗQ Group Business Services (Cyprus) Ltd
  • Alexander College Education Ltd
  • Constantinos Hadjiandreou
  • Deloitte Ltd
  • Harneys Law firm
  • KPL Biomedical Labs
  • Logera Consulting Ltd
  • Magda Kozikowska
  • Olivier Sigolet
  • Quality Group
  • Remedica Ltd

Στις αρχαιρεσίες που ακολούθησαν εξελέγησαν οι αξιωματούχοι του Συνδέσμου.

Πρόεδρος εξελέγει η κυρία Άντρια Ανδρέου, Αντιπρόεδρος ο κύριος Κωνσταντίνος Χατζηανδρέου, Γραμματέας η κυρία Magda Kozikowska και Ταμίας ο κύριος Κυριάκος Λάμπρου

Η θέση των Φίλων της Κάνναβης Κύπρου

Ακολουθεί η δήλωση που μας έκανε ο βιολόγος κ. Πέτρος Ευδόκας, μέλος του Σωματείου Φίλοι της Κάνναβης Κύπρου σχετικά με τον νεοσύστατο Σύνδεσμο.

Ναι, σίγουρα είναι σύνδεσμος μεγαλο-εταιρειών, αλλά και μικρόψυχων μικροψώρηδων που μεγαλοπιάνονται. Ο σύνδεσμος τους συμπεριλαμβάνει χρηματοπιστωτικές εταιρείες με πλοκάμια στην Νότιο Αφρική (την χώρα όπου ακόμα βασιλεύει ανεπίσημα το Απάρταϊντ, και το οποίο οι τοπικοί μας άρχοντες προσπαθούν να επιβάλουν και στην Κύπρο)• δεσμούς με επενδυτικά και εργολαβικά κεφάλαια από την Κίνα• μια εταιρεία που σκιαγραφήθηκε ως «ύποπτη» με κάποια (άγνωστη σ’ εμάς) εμπλοκή στο σκάνδαλο με τα Έγγραφα Παναμά (Panama Papers) που διέρρευσαν αποκαλύπτοντας υπεράκτιες διευθετήσεις από λογιστές για απόκρυψη μεγάλων κεφαλαίων• νομικούς και λογιστές που εξειδικεύονται στην αποφυγή κρατικών φόρων («νόμιμη» φοροδιαφυγή) για επιχειρήσεις και πολύ πλούσια άτομα• κάποιον που παρουσιάζει τον εαυτό του ως «Medical Cannabis Professional» που η αφετηρία του είναι το εμπόριο πατατών και η διεύθυνση πωλήσεων• και άλλες περίεργες παρουσίες.

Εκείνο που τους ενώνει είναι το ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ ασχολήθηκαν με συμμετοχή στον αγώνα για την Νομιμοποίηση είτε της Ιατρικής είτε της Βιομηχανικής είτε της Πνευματικής /Θρησκευτικής είτε της Προσωπικής χρήσης της Κάνναβης, ΟΥΔΕΠΟΤΕ συνέβαλαν στην νομική Υπεράσπιση οποιουδήποτε, είτε ασθενούς, είτε απλού Φίλου της Κάνναβης, είτε μέλους του Κινήματος, ΟΥΔΕΠΟΤΕ δημοσίευσαν έστω και ένα ιώτα προς εξουδετέρωση της φονικής προπαγάνδας δαιμονοποίησης της Κάνναβης, ή ενάντια στον στιγματισμό και την δίωξη των ασθενών και Φίλων του Ιερού Φυτού, ΟΥΔΕΠΟΤΕ επικοινώνησαν με οποιοδήποτε από εμάς, τους δικηγόρους ή αντιπροσώπους μας, και δεν είχαν μέχρι τώρα καμία παρουσία μέσα στον χώρο των ασθενών ή Φίλων της Κάνναβης που να παρέχει ηθική, ή πολιτική, ή επιστημονική αιτιολόγηση για την εμφάνιση τους ως γύπες επί πτωμάτων.

Και περί αυτού πρόκειται: γύπες, που μυρίστηκαν τα Ευρώπουλα και τρέχουν να προλάβουν. Έχουν σαφέστατα κάποιες διασυνδέσεις με το ντόπιο και το ξένο κεφάλαιο τις οποίες θα προσπαθήσουν να αξιοποιήσουν με κερδοσκοπία εις βάρος των ασθενών μας.

Εμείς παραμένουμε πιστοί στον αγώνα για πλήρη Νομιμοποίηση της Κάνναβης για κάθε χρήση. Πιστεύουμε πως τώρα που η Κάνναβις αναδύεται ως «ψευδο-νόμιμη» ή «μισο-νόμιμη» σ’ ένα κόσμο όπου το ΚεφαλαιοΚράτος αναδιοργανώνεται με στόχο την υπερεκμετάλλευση του πόνου και της δυστυχίας των ανθρώπων, το Κίνημα θα πρέπει να υψώσει τον πήχη. Οι νέοι μας στόχοι (τόσον ενδιάμεσοι όσον και μακρινοί) θα πρέπει να είναι:
Δωρεάν και απρόσκοπτη πρόσβαση σε σκευάσματα Κάνναβης για όλους τους ασθενείς,
Αδειοδότηση σε όσους ασθενείς το ζητούν, ώστε να καλλιεργούν τα δικά τους φυτά για τις ανάγκες τους, στο σπίτι,
Αδειοδότηση σε μικρομεσαίους παραγωγούς (αγρότες, εργάτες, επιστήμονες, τεχνικούς, κοκ) που να παράγουν σκευάσματα Κάνναβης για τις ανάγκες των ασθενών, με ιδιαίτερη υποστήριξη από το Κράτος σε όσους οργανώνονται σε συνεργατικές εταιρείες, συνεργατισμούς, κοινοφελή ιδρύματα, κολλεκτίβες, κοινόβια, και ΜΗ-κερδοσκοπικές εταιρείες,
Εμπέδωση της αντίληψης, γνώσης και πρακτικής θεμελιωμένης στο ότι η Κάνναβις, όντας φυσικό φάρμακο, παρέχει καλύτερα αποτελέσματα όταν χορηγείται στα πλαίσια ενός Ολιστικού θεραπευτικού σχήματος που βασίζεται στην φυσική ιατρική,
Αξιοποίηση της γνώσης για την ΟΡΘΗ ΧΡΗΣΗ Κάνναβης, ιδίως ανάμεσα στις χιλιάδες Φίλων της Κάνναβης που λόγω απαγόρευσης, κρατικής τρομοκρατίας και παραπληροφόρησης δεν απολαμβάνουν την Κάνναβη στο βάθος, εύρος και ύψος που θα μπορούσαν να επιτύχουν με αυτή,
Αξιοποίηση της γνώσης για τις Ψυχοδηλωτικές χάρες, ομορφιές και ιδιότητες της Κάνναβης και προώθηση αυτής της γνώσης,
Πιο εντατική προώθηση της απαίτησης για καθολική Νομιμοποίηση του φυτού για όλες τις χρήσεις, μαζί με προώθηση της Παιδείας για την Ορθή Χρήση από όλους τους επίσημους και ανεπίσημους κοινωνικούς θεσμούς (σχολεία, ΜΜΕ, Τύπο, οργανώσεις, κοκ.)

Δίνοντας έμφαση στα πιο πάνω – πράματα που οι εξουσιαστές και το ΚεφαλαιοΚράτος ακόμη δεν είναι έτοιμοι να καπελώσουν ή να σφετεριστούν – το Κίνημα θα μπορέσει να κινηθεί ξανά πιο γρήγορα από αυτούς και να κερδίσει έδαφος.

Και ας μην ξεχνούμε αυτό που μας δίδαξε ο Ίκαρος:
Αιέν Υψικρατείν!