Μαδρίτη: Επικίνδυνα βακτήρια στην κάνναβη που πωλείται στο δρόμο

Μολυσμένη με επικίνδυνα επίπεδα περιττωμάτων είναι, σύμφωνα με νέα μελέτη, η κάνναβη που πωλείται στους δρόμους της Μαδρίτης.

Οι αναλυτές, οι οποίοι εξέτασαν 90 δείγματα που αγοράστηκαν στην πρωτεύουσα της Ισπανίας, εντόπισαν σε αυτά ίχνη των βακτηρίων E.coli και του μύκητα Aspergillus, σύμφωνα με όσα αναφέρει το BBC.

Τα δείγματα που ήταν τυλιγμένα σε πλαστικά κουτάκια που μοιάζουν με βελανίδια ήταν αυτά που ήταν περισσότερο μολυσμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω του τρόπου με τον οποίο εισέρχονται λαθραία στη χώρα.

«Περίπου το 40% αυτών, είχαν επίσης το άρωμα των περιττωμάτων», δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης.

Τα περισσότερα από τα δείγματα που εξετάστηκαν, σε ποσοστό 88,3% , δεν ήταν κατάλληλα για κατανάλωση.

Η μόλυνση από E.coli, μπορεί να προκαλέσει διάρροια, έμετο, πόνο στο στομάχι, πυρετό και αίμα στα κόπρανα ενώ μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερο πρόβλημα σε μερικούς ανθρώπους.
Οι αναλυτές, οι οποίοι εξέτασαν 90 δείγματα που αγοράστηκαν στην πρωτεύουσα της Ισπανίας, εντόπισαν σε αυτά ίχνη των βακτηρίων E.coli και του μύκητα Aspergillus
Εν τω μεταξύ, η εισπνοή του μύκητα Aspergillus μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στους ανθρώπους που έχουν ήδη πνευμονικές παθήσεις, όπως άσθμα ή κυστική ίνωση ή σε άτομα με ανίσχυρο ανοσοποιητικό.

Οι μελετητές αναφέρουν επίσης ότι η συγκεκριμένη κάνναβη που πωλείται στους δρόμους είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για τους καρκινοπαθείς, οι οποίοι κάνουν μερικές φορές χρήση της για να βοηθήσουν στα συμπτώματα της χημειοθεραπείας.

«Αυτοί οι ασθενείς έχουν ένα εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, που σημαίνει ότι μια λοίμωξη που προκαλείται από την κατανάλωση μολυσμένης ή νοθευμένης κάνναβης θα μπορούσε να είναι θανατηφόρα», τονίζουν.

Η αγορά, η πώληση και η εισαγωγή κάνναβης είναι παράνομη σύμφωνα με τον Ισπανικό νόμο, όπως και η δημόσια χρήση της, παρόλο που είναι νόμιμο να καλλιεργείται για προσωπική χρήση, υπό την προϋπόθεση ότι δεν είναι δημόσια ορατή και ότι καταναλώνεται αποκλειστικά από τον ιδιώτη που την καλλιεργεί και είναι μέλος μιας σχετικής, νόμιμης Λέσχης Κάνναβης…