Σαν μια εισαγωγή στα θέματα μαγειρικής με κάνναβη, ας ξεκινήσουμε με μια από τις πασίγνωστες σεφ του είδους.
Η Elise McDonough, είναι η αμερικανίδα Χρύσα Παραδείση της κάνναβης. Σπούδασε στο Natural Gourmet Institute της Νέας Υόρκης και ειδικεύεται στη μαγειρική με κάνναβη για την οποία μετά από πολλούς πειραματισμούς και έρευνα έχει καταλήξει στον σχετικό τσελεμεντέ. Είναι συνεργάτης πολλών ηλεκτρονικών και μη περιοδικών που ειδικεύονται τόσο στην κάνναβη όσο και τη γαστρονομία.
Τα video της στο youtube έχουν μεγάλη επισκεψιμότητα καθώς με απλές συμβουλές, οδηγεί τους ερασιτέχνες σεφ στη γαστρονομική ευτυχία.
Στο συγκεκριμένο βίντεο την παρακολουθούμε να φτιάχνει βούτυρο από κάνναβη.
Όπως λέει η ίδια σε συνέντευξή της στη Ηufington Post «όταν τρως την κάνναβη αντί να την καπνίζεις, η επήρειά της διαρκεί περισσότερο κι αν τη χρησιμοποιείς για να αντιμετωπίσεις έναν χρόνιο πόνο η επίδρασή διαρκεί 4 ή 5 ώρες αντί των 2 ωρών που διαρκεί αν την καπνίσεις, ενώ εκτός των άλλων γλυτώνεις και τις ανθυγιεινές επιπτώσεις του καπνού»…
Όλα αυτά βέβαια, εκεί που η κάνναβη είναι ελεύθερη, άρα και η ποιότητά της ελεγχόμενη.