Μαλλί της γριάς με κάνναβη (τα νέα δεδομένα της αγοράς)

Η κάνναβη σε μορφή σκόνης αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα της αγοράς. Το ότι από αυτήν θα μπορεί να παραχθεί ωραιότατο μαλλί της γριάς δεν αρκεί βέβαια για να εξηγήσει το γιατί.

Με την «κάνναβη σε σκόνη», αφενός τα βρώσιμα προϊόντα με κάνναβη θα είναι καλύτερα ελεγχόμενα όσο αφορά στην περιεκτικότητα και τη δοσολόγησή τους, αφετέρου τα αποτελέσματα της δράσης τους θα είναι ορατά σε συντομότερο χρονικό διάστημα.

[Του Αποστόλη Καπαρουδάκη]

Αισθητικά το θέμα είναι ελαφρώς ενοχλητικό μιας και, όπως και να το κάνουμε, ένας ανθός, ένα λουλούδι ενός φυτού, είναι πιο κοντά σε ό,τι μπορούμε να αποκαλέσουμε «κουλτούρα της κάνναβης».

«Οι σκόνες» ήταν πάντοτε για τον κόσμο της κάνναβης δηλωτικές μιας διαφορετικής κουλτούρας η οποία είχε να κάνει με τα λεγόμενα «σκληρά ναρκωτικά», ενώ το φυτό σημειολογικά βρίσκονταν πάντοτε πιο κοντά στην έννοια της επαφής με τη φύση… και τα αυτοφυή προϊόντα της.

Καθώς όμως η βιομηχανία του είδους εξελίσσονταν και όλο και περισσότεροι ασθενείς χρησιμοποιούν την κάνναβη με στόχο την ίασή τους, η ανάγκη για κατανάλωση του φυτού μέσω βρώσιμων ειδών και προϊόντων μεγάλωνε. Έτσι γρήγορα φτάσαμε στη στιγμή όπου το να παράξει κανείς βούτυρο από κάνναβη, «ψυχοτρόπα κουλουράκια» ή «ανεβαστικά σοκολατάκια» με τις παραδοσιακές μεθόδους δεν έδειχνε πλέον επαρκές.

Βλέπεις, το να κόβεις τους ανθούς της κάνναβης και να τους κάνεις σκόνη είναι κάτι που συμβαίνει από αρχαιοτάτων χρόνων, έλα μου όμως που η σκόνη αυτή δεν μπορεί να αναμιχθεί με το νερό.

Έτσι, ενώ βρώσιμα προϊόντα με κάνναβη υπάρχουν πολλά, η οδηγία που λάμβανε όποιος τα χρησιμοποιούσε… ήταν να κάνει υπομονή. Η δράση της κάνναβης θα γίνονταν αντιληπτή από μία έως δύο ώρες αφού θα είχε «φάει το κουλουράκι του». Πολλοί μάλιστα που υπήρξαν βιαστικοί και δεν περίμεναν ώστε το σώμα να απορροφήσει την κάνναβη, βρέθηκαν μπροστά σε εκπλήξεις δυσάρεστες καθώς έγιναν γνώστες του τι εστί couchlock τρώγοντας βουλιμικά το ένα κουλουράκι μετά το άλλο και παραμένοντας έπειτα επί ώρες καρφωμένοι στον καναπέ να χαζεύουν το ταβάνι.

Η σκόνη κάνναβης η οποία ευαγγελίζεται την «επανάσταση στην αγορά κάνναβης», είναι υδατοδιαλυτή, έχει ακρίβεια στη δοσολόγησή της και τα αποτελέσματά της είναι σαφή είκοσι λεπτά μετά την κατανάλωσή της μέσω ενός βρώσιμου ή πόσιμου προϊόντος.

Διαβάστε επίσης: Κανναβιδιόλη από λυκίσκο (κι ένα ψάρι με ποδήλατο)

Παρόλο που κάθε κατασκευαστής ακολουθεί ελαφρώς διαφορετική τεχνική, οι βασικές γραμμές είναι κοινές: Τα κανναβινοειδή, όπως το THC ή το CBD, ενθυλακώνονται στο άμυλο ή οποιονδήποτε υδατάνθρακα. Όταν συμβαίνει αυτό, τα νανοσκοπικά σταγονίδια κάνναβης συμπεριφέρονται όπως η ζάχαρη και τα σάκχαρα μπορούν να διαλυθούν στο νερό.

«Όταν βάλετε τη σκόνη κάνναβης στο στόμα σας, αυτή αρχίζει να απορροφάται αμέσως μέσω των οδών πρόσληψης υδατανθράκων. Το σώμα σας το αναγνωρίζει ως υδατάνθρακα», λέει ο Skyler Bissell, COO της Oleo Inc που εδρεύει στην Πολιτεία της Ουάσινγκτον μιλώντας στο Merry Jane. «Έτσι μέσα σε 20 μόλις λεπτά οι υποδοχείς κανναβινοειδών έχουν προσλάβει την κάνναβη που φάγαμε ή ήπιαμε».

Η βιομηχανία του είδους στοχεύει εκτός των άλλων και στην ομογενοποίηση των παρτίδων που παράγει είτε προς βρώση είτε προς πόση και χρησιμοποιεί ήδη διαφορετικές σκόνες για τα τρόφιμα και διαφορετικές για τα ποτά.

Οι «καινοτόμοι επιχειρηματίες» δηλώνουν πολύ χαρούμενοι με τα αποτελέσματα και θεωρούν ότι έχει ανοίξει μια νέα σελίδα στην παραγωγή προϊόντων κάνναβης, τα προϊόντα του είδους λένε θα αλλάξουν όσα γνωρίζαμε για την αγορά του φυτού και των προϊόντων του στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Το διάγραμμα της πρόσληψης κανναβινοειδών μέσω της σκόνης κάνναβης από τους υποδοχείς του σώματος (εταιρεία Oleo).

Πηγές / Διαβάστε Περισσότερα:

Marry Jane: Powdered Weed May Change the Ganja Game Forever

Cannabis News Gr: Κανναβιδιόλη από λυκίσκο (κι ένα ψάρι με ποδήλατο)